Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti tirštą uogienę ilgai jos neverdant: šios paslapties daugelis žmonių nežino

Kaip pasigaminti tirštą uogienę namuose
3 min. skaitymo

Daugelis žmonių atsisako virti uogienę vien todėl, kad procesas užima per daug laiko. Tenka valandų valandas stovėti prie viryklės, maišant puodą, ir dėl to vaisiai praranda formą bei sodrų aromatą. Tačiau yra viena maža gudrybė, leidžianti vos per pusvalandį gauti tirštos ir apetitą keliančios uogienės. Paslaptis slypi visiškai natūraliame ingrediente, kuris visada yra po ranka.

Kodėl uogienė ne visada gaunasi tiršta?

Klasikinis virimo būdas apima ilgą vaisių ir uogų virimą su cukrumi. Tačiau dėl ilgo terminio apdorojimo vaisiai praranda natūralią spalvą ir aromatą, o sirupas dažnai lieka skystas. Norėdami to išvengti, virėjai naudoja specialius želė formuojančius mišinius, tačiau jie ne visada prieinami ir ne kiekvienam patinka. Todėl vis daugiau namų šeimininkių renkasi paprastą ir patikrintą natūralų tirštiklį.

Vienas ingredientas, kuris viską pakeičia

Svarbiausias tirštos uogienės ingredientas – obuoliai. Juose yra daug natūralaus pektino, kuris padeda sirupui greitai sutirštėti be jokių priedų. Tiesiog sutarkuokite arba susmulkinkite vieną ar du obuolius ir sudėkite juos virimo metu.

Obuolys neužgožia pagrindinių vaisių ar uogų skonio, o atvirkščiai – padeda išsaugoti jų šviežią aromatą ir sodrumą. Dėl to rezultatas ne tik tirštas, bet ir kuo natūralesnis.

Nuostabi obuolių uogienė

Kaip teisingai naudoti obuolį

Norint pasiekti norimą efektą, svarbu pasirinkti tinkamas veisles. Geriau teikti pirmenybę kietiems, rūgštiems obuoliams – juose yra daugiausia pektino ir jie verdant nesuverda.

Žingsnis po žingsnio procesas atrodo taip:

  • Obuolį sutarkuokite smulkia tarka arba susmulkinkite trintuvu
  • Virimo pradžioje sumaišykite jį su uogomis ar vaisiais
  • Įpilkite cukraus ir virkite mišinį apie 20–30 minučių

Rezultatas – tiršta, ryški uogienė, kurios nereikia virti valandų valandas.

Šio metodo privalumai

  • Taupo laiką. Uogienė bus paruošta kelis kartus greičiau
  • Sodrus skonis. Vaisiai ir uogos nespėja pervirti
  • Natūralus rezultatas. Be tirštiklių ar cheminių priedų
  • Prieinamumas. Obuolių galima įsigyti ištisus metus ir jie yra gana nebrangūs

Išvada

Norint gauti tirštos, aromatingos ir natūralios uogienės, nebūtina valandų valandas praleisti prie viryklės. Užtenka naudoti paprastą ingredientą – obuolį. Ši maža paslaptis jau seniai žinoma patyrusioms šeimininkėms, o dabar ji gali tapti ir jūsų. Tereikia išbandyti kartą, ir niekada nebenorėsite grįžti prie senų gaminimo būdų.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.