Dar prieš kelerius metus žodis „smash“ (liet. sutraiškyti) pirmiausia buvo siejamas su avokado sutraiškymu. Dabar šis terminas užkariavo mėsainių pasaulį. Sunku nueiti tris Londono gatves neužuodus į karštą plieną besitrinančios jautienos aromato. Traškūs, netaisyklingos formos paplotėliai brioche bandelėse, nuo kurių srūva sūris, tarsi jie tuoj filmuotųsi „TikTok“ vaizdo įraše. Sužinokite šio madingo delikateso receptą.
Turinys
Sudedamosios dalys
Kotletai:
- 250 g maltos jautienos (pageidautina 20 % riebumo, kiaulienos sprandinės ir krūtininės mišinys. Mes naudojame specialų HG Walters mišinį, bet tiks ir bet kuris geras mėsininkas),
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- neutralus aliejus arba jautienos riebalai kepimui.
Mėsainių padažas:
- 500 g majonezo,
- 180 g kečupo,
- 100 g prancūziškų garstyčių,
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Patiekti:
- 2 mėsainių bandelės (puikiai tinka brioche arba bulvių bandelės),
- 4 riekelės amerikietiško sūrio (arba čederio, jei pageidaujate),
- pjaustytų marinuotų agurkėlių,
- tarkuotos aisbergo salotos (nebūtina),
- svogūnų griežinėlių (nebūtina),
- mėsainių padažas.
Kaip namuose pasigaminti triuškinantį mėsainį?
Paruošimo būdas:
- Mėsą padalinkite į keturias lygias dalis (po maždaug 60–65 g) ir švelniai suformuokite rutuliukus. Neminkykite – jie turėtų vos laikytis kartu.
- Įkaitinkite sunkią ketaus keptuvę arba kaitlentę ant didelės ugnies, kol lengvai pradės rūkti. Lengvai patepkite paviršių aliejumi.
- Sudėkite rutuliukus į kepimo skardą ir nedelsdami juos tvirtai suplokštinkite mentele arba mėsainių presu į ploną (maždaug 1 cm storio) paplotėlį. Jei reikia, naudokite kepimo popierių. Tvirtai paspauskite, kad susidarytų traški plutelė.
- Gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite nemaišydami 1,5–2 minutes, kol kraštai taps aukso rudos spalvos ir traškūs.
- Paplotėlius apverskite tik vieną kartą – jei jie gerai apskrus, lengvai išsiskirs iš keptuvės. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite sūrio griežinėlį ir kepkite dar 60–90 sekundžių arba kol išsilydys.
- Tuo tarpu toje pačioje keptuvėje paskrudinkite bandeles pjūviu žemyn, kol gražiai apskrus.
- Ant bandelių užtepkite padažo, ant kiekvienos uždėkite po du sūrio paplotėlius, pagal skonį įdėkite marinuotų agurkėlių, salotų ir svogūnų. Uždenkite kita bandelės pusele.