Skanūs ir traškūs čeburekai yra daugelio gurmanų mėgstamas patiekalas. Dėl šio recepto gausite tobulą tešlą su burbuliukais ir sultingą mėsos įdarą, kuris nepaliks abejingo nė vieno šeimos nario.
Būtini čeburekų ingredientai
Tešlai ir įdarui paruošti reikės šių produktų:
- Miltai – apie 500 g (gali prireikti daugiau)
- Vanduo – 250 ml
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Actas 9% – 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai – 2–3 vnt.
- Mėsa – 300 g (mėsos rūšis pagal jūsų skonį, dažnai naudojama kiauliena)
Žingsnis po žingsnio virimo instrukcijos
Pradėkime nuo įdaro: svarbi paslaptis – svogūno kiekis turi būti lygus mėsos kiekiui. Galite imti bet kokią mėsą, bet tradiciškai naudojama kiauliena. Svogūną ir mėsą susmulkinkite, viską permeskite per mėsmalę, pasūdykite. Jei norite, galite įberti juodųjų pipirų, bet tai nebūtina. Į įdarą būtinai įpilkite apie pusę stiklinės šalto vandens ir gerai išmaišykite – taip įdaras bus sultingesnis.
Tešlai miltus persijokite į didelį dubenį. Supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite druskos, aliejaus ir 9 % stalo acto. Nenaudokite degtinės – tik actą! Minkykite tešlą, jei ji limpa prie rankų, prireikus įberkite šiek tiek miltų. Paruoštą tešlą palikite po rankšluosčiu 20 minučių.
Pailsėjus tešlai, padalinkite ją į 12 dalių ir kiekvieną iškočiokite į labai ploną pyragą. Ant vienos pusės užtepkite paruošto įdaro, uždenkite kita puse, pirštais atsargiai suspauskite kraštus. Kad kraštai būtų lygūs, naudokite lėkštę – nupjaukite perteklių.
Šis receptas tiesiog tobulas. Visada sultingas įdaras ir traški tešla su „burbuliukais“!
Kepkite čeburekus gausiai įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karštus ir mėgaukitės traškia plutele bei sultingu įdaru.
Skanaus!


