Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti traškius čeburekus su sultingu įdaru: žingsnis po žingsnio receptas

2 min. skaitymo

Skanūs ir traškūs čeburekai yra daugelio gurmanų mėgstamas patiekalas. Dėl šio recepto gausite tobulą tešlą su burbuliukais ir sultingą mėsos įdarą, kuris nepaliks abejingo nė vieno šeimos nario.

Būtini čeburekų ingredientai

Tešlai ir įdarui paruošti reikės šių produktų:

  • Miltai – apie 500 g (gali prireikti daugiau)
  • Vanduo – 250 ml
  • Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Actas 9% – 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai – 2–3 vnt.
  • Mėsa – 300 g (mėsos rūšis pagal jūsų skonį, dažnai naudojama kiauliena)

Čeburekų receptas

Žingsnis po žingsnio virimo instrukcijos

Pradėkime nuo įdaro: svarbi paslaptis – svogūno kiekis turi būti lygus mėsos kiekiui. Galite imti bet kokią mėsą, bet tradiciškai naudojama kiauliena. Svogūną ir mėsą susmulkinkite, viską permeskite per mėsmalę, pasūdykite. Jei norite, galite įberti juodųjų pipirų, bet tai nebūtina. Į įdarą būtinai įpilkite apie pusę stiklinės šalto vandens ir gerai išmaišykite – taip įdaras bus sultingesnis.

Tešlai miltus persijokite į didelį dubenį. Supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite druskos, aliejaus ir 9 % stalo acto. Nenaudokite degtinės – tik actą! Minkykite tešlą, jei ji limpa prie rankų, prireikus įberkite šiek tiek miltų. Paruoštą tešlą palikite po rankšluosčiu 20 minučių.

Pailsėjus tešlai, padalinkite ją į 12 dalių ir kiekvieną iškočiokite į labai ploną pyragą. Ant vienos pusės užtepkite paruošto įdaro, uždenkite kita puse, pirštais atsargiai suspauskite kraštus. Kad kraštai būtų lygūs, naudokite lėkštę – nupjaukite perteklių.

Šis receptas tiesiog tobulas. Visada sultingas įdaras ir traški tešla su „burbuliukais“!

Kepkite čeburekus gausiai įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karštus ir mėgaukitės traškia plutele bei sultingu įdaru.

Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.