Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Karališką patiekalą gaminu iš 2 baklažanų ir 3 kiaušinių: nieko nekepu iš anksto, bet gaunasi kaip iš restorano

Baklažanai su sūriu
2 min. skaitymo

Baklažanų visai nebūtina iš anksto kepti. Jei prie egzotiškos daržovės pridėsite kiaušinių ir mocarelos bei iškepsite orkaitėje, gausite patiekalą, kuris nepaliks abejingų. Pradėkime gaminti!

Orkaitėje kepti baklažanai su kiaušiniu ir mocarela

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanai;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g mocarelos sūrio;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 1 žiupsnelis paprikos;
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnelis kalendros;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 15 g žaliųjų petražolių.

Kaip gaminti:

  1. Odelės nulupti nereikia. Tiesiog nupjaukite uodegėles, o patį vaisių aštriu peiliu supjaustykite išilgai ne itin plonais griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį iš abiejų pusių įtrinkite druska.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu išdėliokite mėlynes. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tada apverskite kitą pusę ir pakartokite procedūrą. Įdėkite kepimo skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių.
  3. Tuo tarpu dubenyje išplakite kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Mišinį išplakite šakute iki vientisos masės. Mocarelą sutarkuokite smulkia tarka. Į kiaušinius suberkite sūrį ir išmaišykite.
  4. Lėkštėje sumaišykite miltus su džiūvėsėliais. Įberkite šiek tiek druskos, paprikos, kalendros ir smulkintų petražolių. Išmaišykite. Išimkite baklažanus iš orkaitės. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltų mišinyje, tada kiaušinių ir sūrio mišinyje ir sudėkite atgal ant kepimo skardos.
  5. Kepkite dar 15 minučių orkaitėje. Štai ir viskas! Baklažanų skrebučiai paruošti. Galite juos sudėti į lėkštę ir patiekti. Jei norite, pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Karališki baklažanai
Karališki baklažanai

Šiais keptais baklažanais galite mėgautis tiek karštais, tiek šaltais. Vakarienei galite paruošti daržovių patiekalą ir patiekti jį kaip užkandį ant šventinio stalo.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.