Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Karamelizuota obuolių tyrelė – desertas, kurio skonis pranoksta obuolienę

Obuolių tyrė
1 min. skaitymo

Kai obuoliai susitinka su sviestu, cukrumi ir pienu, gimsta kažkas ypatingo – švelni karamelizuota obuolių tyrelė. Ji kvepia rudeniu, primena vaikystę ir tirpsta burnoje. Ši tyrelė ne tik puiki alternatyva tradicinei obuolienei, bet ir universali: ja galite pertepti blynelius, užtepti ant skrebučio ar patiekti kaip deserto pagardą prie ledų ar varškės.

Ingredientai:

  • 380 g obuolių (nuluptų, be sėklų, supjaustytų gabaliukais)
  • 45 g sviesto
  • 100 g kandi cukraus (arba rudojo cukraus)
  • 40 g baltojo cukraus
  • 50 ml pieno

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite obuolius.
    Obuolius susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos tyrelės masės.
  2. Karamelizuokite cukrų.
    Į puodą sudėkite sviestą, suberkite kandi cukrų ir baltąjį cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.
  3. Įpilkite pieno.
    Kai masė pradeda kristalizuotis, lėtai, po truputį supilkite pieną. Tolygiai išmaišykite, kol susidarys vientisa karamelės masė.
  4. Sujunkite su obuoliais.
    Į karamelę sudėkite trintus obuolius. Gerai išmaišykite ir virkite dar apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad nepridegtų.
  5. Atvėsinkite.
    Paruoštą tyrelę supilkite į stiklainį arba dubenį. Atvėsusi ji taps dar tirštesnė ir aromatingesnė.

Patarimas:

Ši karamelizuota obuolių tyrelė puikiai tinka blynams, varškei, košėms ar net pyragų įdarui. Jei norite ypatingo deserto, patiekite ją šiltą su vaniliniais ledais.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.