Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kartą jį pagaminau – ir jis tapo mano „mėgstamiausiu“! „3:1“ slyvų pyragas

Gardus slyvų pyragas
1 min. skaitymo

Šis pyragas tikras atradimas! Jį labai lengva paruošti, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Subtiliai kvapni tešla, sultingos slyvos ir auksinė karamelės plutelė viršuje. Kepiau jį kartą – ir dabar jis mano mėgstamiausias iš vaisinių pyragų.

Ingredientai

Tešlai:

  • 3 kiaušiniai
  • 1 puodelis cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1 pakelis vanilino
  • 1 obuolys (smulkiai tarkuotas arba supjaustytas)
  • 300 g geriamojo jogurto
  • 10 valg. šaukštų su žiupsneliu miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 50 g ištirpinto sviesto
  • 6 valg. šaukštai augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 8 slyvos (perpjautos per pusę, be kauliukų)
  • 6 valg. šaukštai cukraus (pabarstymui)
Slyvų pyrago gaminimas
Slyvų pyrago gaminimas

Paruošimas

  1. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir vanile iki purios ir šviesios masės.
  2. Įpilkite jogurto, supjaustyto obuolio, ištirpinto sviesto ir aliejaus, išmaišykite.
  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Maišykite iki vientisos masės.
  4. Sutepkite kepimo skardą riebalais arba išklokite ją kepimo popieriumi. Išdėliokite slyvų puseles perpjauta puse į viršų. Gausiai pabarstykite cukrumi.
  5. Užpilkite tešlą ant slyvų.
  6. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių (iešmelis turėtų išeiti sausas).
  7. Apverskite gatavą pyragą ir pabarstykite cukraus pudra.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.