Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kefyro ir varškės blynai: paprastas „iš nieko“ receptas, kuris visada pavyksta

Purūs blynai iš kefyro ir varškės
2 min. skaitymo

Kai šaldytuve lieka tik puodelis kefyro ir pakelis varškės, atrodo, kad desertui šansų nebėra. Bet būtent šie du produktai kartu sukuria stebuklą – purius, kvapnius blynelius, kurie primena sūrio pyragų ir blynų derinį. Jie iškepa greitai, o prie arbatos ar kavos tiesiog tirpsta burnoje.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • ½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 200 ml kefyro (tinka ir natūralus jogurtas)
  • 200 g varškės
  • ⅓ arb. šaukštelio kepimo sodos arba ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • apie 170 g miltų
  • aliejaus kepimui
  • mažo gabalėlio sviesto (skoniui)

Pūrūs blynai iš kefyro ir varškės

Kaip gaminti:

  1. Paruoškite varškę.
    Jei ji stambiagrūdė – pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu kartu su kefyru, kad mišinys būtų vientisas ir švelnus.
  2. Išplakite kiaušinius.
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Gerai išplakite iki lengvos putos.
  3. Sujunkite su kefyru ir varške.
    Supilkite varškės ir kefyro mišinį į kiaušinius.
    Jei naudojate sodą – ją suberkite į kefyrą ir išmaišykite, kad suputotų (taip ji „užges“).
    Kepimo miltelius galite berti tiesiai kartu su miltais.
  4. Įmaišykite miltus.
    Palaipsniui berkite miltus, kol tešla bus tirštesnė nei įprastiems blynams, bet vis dar švelniai maišoma šaukštu.
  5. Kepkite.
    Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto – jis suteiks kremiškumo ir gražią plutelę.
    Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės ar silpnos ugnies, kol abi pusės taps auksinės ir traškios.

Purūs blynai iš kefyro ir varškės

Kaip patiekti:

Šie blynai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Patiekite su:

  • uogiene ar džemu,
  • grietine,
  • kondensuotu pienu,
  • ar net šviežiomis uogomis.

Tai tas receptas, kuris visada gelbsti, kai „nieko nėra namuose“.
Paprasčiausi ingredientai, keli šaukštai miltų – ir turite minkštus, saldžiai kvapnius blynelius, kuriuos galima kepti net tada, kai virdulys dar tik šyla.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.