Kai šaldytuve lieka tik puodelis kefyro ir pakelis varškės, atrodo, kad desertui šansų nebėra. Bet būtent šie du produktai kartu sukuria stebuklą – purius, kvapnius blynelius, kurie primena sūrio pyragų ir blynų derinį. Jie iškepa greitai, o prie arbatos ar kavos tiesiog tirpsta burnoje.
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 2 valg. šaukštų cukraus
- ½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 200 ml kefyro (tinka ir natūralus jogurtas)
- 200 g varškės
- ⅓ arb. šaukštelio kepimo sodos arba ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
- apie 170 g miltų
- aliejaus kepimui
- mažo gabalėlio sviesto (skoniui)
Kaip gaminti:
- Paruoškite varškę.
Jei ji stambiagrūdė – pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu kartu su kefyru, kad mišinys būtų vientisas ir švelnus. - Išplakite kiaušinius.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Gerai išplakite iki lengvos putos. - Sujunkite su kefyru ir varške.
Supilkite varškės ir kefyro mišinį į kiaušinius.
Jei naudojate sodą – ją suberkite į kefyrą ir išmaišykite, kad suputotų (taip ji „užges“).
Kepimo miltelius galite berti tiesiai kartu su miltais. - Įmaišykite miltus.
Palaipsniui berkite miltus, kol tešla bus tirštesnė nei įprastiems blynams, bet vis dar švelniai maišoma šaukštu. - Kepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto – jis suteiks kremiškumo ir gražią plutelę.
Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės ar silpnos ugnies, kol abi pusės taps auksinės ir traškios.
Kaip patiekti:
Šie blynai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Patiekite su:
- uogiene ar džemu,
- grietine,
- kondensuotu pienu,
- ar net šviežiomis uogomis.
Tai tas receptas, kuris visada gelbsti, kai „nieko nėra namuose“.
Paprasčiausi ingredientai, keli šaukštai miltų – ir turite minkštus, saldžiai kvapnius blynelius, kuriuos galima kepti net tada, kai virdulys dar tik šyla.



