Kepate voveraites keptuvėje, o jos vis tiek karčios? Šiems grybams būdingas tam tikras kartumas, tačiau jei jis užgožia jų skonį, kepdami pridėkite šiuos ingredientus. Taip sustiprinsite grybų skonį ir pašalinsite nepageidaujamą kartumą. Sužinokite, kaip tinkamai kepti voveraites.
Kaip kepti voveraites, kad jos būtų skanios?
Voveraitės yra vieni iš tų grybų, kurie dera beveik su viskuo. Yra daugybė receptų, kuriuose jos naudojamos. Jos skanios marinuotos, taip pat keptos keptuvėje su plakta kiaušiniene ar kitais priedais. Deja, kartais kartumas užgožia voveraičių skonį ir sugadina mėgstamą patiekalą. Kaip to išvengti ir kokia to priežastis? Šis vienas priedas kepant gali išgelbėti bet kurią voveraitę.
Kodėl voveraitės karčios?
Voveraitės yra vieni pirmųjų grybų, vasarą aptinkamų miške. Jos mėgsta sausas vietas šalia pušų, kartais auga net smėlyje. Dėl to jos natūraliai turi šiek tiek kartumo ir aitrumo. Iš čia kilęs ir jų pavadinimas – voveraitės.
Voveraitės virtuvėje naudojamos įvairiai – iš jų galima gaminti sriubas, padažus, jomis pagardinti makaronus, rizotą ar kiaušinienę. Marinuotos voveraitės taip pat labai populiarios tarp grybų mėgėjų. Deja, kartais jos gali būti pernelyg karčios ir sugadinti visą patiekalą, o keptos vienos gali būti sunkiai valgomos. Tai gali lemti netinkamas skynimo laikas. Sausą, karštą dieną nuskintos voveraitės bus karčiausios. Netinkamas ar per ilgas laikymas taip pat gali prisidėti prie skonio pasikeitimo. Voveraites geriausia kepti iškart po nuskynimo.
Kaip kepti voveraites, kad jos nebūtų karčios?
Klaidos, padarytos kepant voveraites, taip pat gali lemti nepageidaujamą kartumą. Visų pirma:
- Nekepkite voveraičių per ilgai – pakanka 5–10 minučių. Kuo ilgiau jas laikysite keptuvėje, tuo karčiau jos taps.
- Druską berkite tik kepimo pabaigoje.
- Nekepkite voveraičių alyvuogių aliejuje, nes šie riebalai natūraliai kartūs, todėl kartumas tik sustiprėja. Voveraitės daug skanesnės keptos svieste, aliejuje arba skaidrintame svieste, kuris taip pat suteikia lengvą riešutų poskonį.
Vienas veiksmingiausių būdų užmaskuoti voveraičių kartumą – baigiant kepti jas apšlakstyti medaus ir citrinos sulčių mišiniu. Sudėję šiuos ingredientus, paragaukite grybų. Jei vis dar jaučiate nedidelį kartumą, voveraites galite užpilti grietinės padažu su trupučiu miltų ir pagardinti druska bei pipirais. Šis padažas užmaskuos bet kokius nepageidaujamus skonio atspalvius.