Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Keptas moliūgas su česnaku ir baziliku – paprastas receptas, kuris pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę

Moliūgas su česnaku
2 min. skaitymo

Kartais genialumas slypi paprastume. Moliūgas, kurį daugelis vertina tik kaip sriubų ar pyragų ingredientą, kepant su česnaku ir žolelėmis tampa visai kitu patiekalu – aromatingu, švelniu, net šiek tiek rafinuotu. Šis receptas nereikalauja nei sudėtingų priedų, nei kulinarinio išmanymo, bet rezultatas priverčia susimąstyti, kodėl iki šiol taip nekepėte moliūgo.

Jums reikės:

  • 700 g moliūgo (geriausia – kietesnio, pvz., sviestinio arba muskatinio tipo);
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 4 česnako skiltelių (išspaustų);
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko;
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;
  • (nebūtina) 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus – jei norite švelnesnio skonio;
  • (nebūtina) šiek tiek tarkuoto parmezano patiekimo pabaigoje.

Paruošimas:

  1. Paruoškite moliūgą.
    Nulupkite jį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Kuo vienodesni gabaliukai, tuo tolygiau iškeps.
  2. Pasigaminkite prieskonių mišinį.
    Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, baziliką, druską, pipirus ir, jei norite, žiupsnelį cukraus.
  3. Sumaišykite su moliūgu.
    Supilkite padažą ant moliūgo gabaliukų ir gerai išmaišykite, kad visi tolygiai pasidengtų aromatingu mišiniu.
  4. Kepkite.
    Sudėkite moliūgą į kepimo skardą vienu sluoksniu – taip jis gražiai apskrus. Kepkite apie 30 minučių 200 °C temperatūroje, kol moliūgas taps minkštas, o kraštai – lengvai karamelizuoti.
  5. Pabaigai – parmezanas.
    Norint suteikti papildomo pikantiškumo, paskutinėmis 5 minutėmis galima užbarstyti šiek tiek tarkuoto parmezano.

Rezultatas:

Kvapnus, šiek tiek saldus ir lengvai česnakinis moliūgas, kurio išorė maloniai apskrudusi, o vidus – švelnus tarsi kremas. Jis puikiai tinka kaip užkandis, garnyras prie mėsos ar žuvies, o taip pat gali tapti lengvu vakarienės patiekalu ar net šventinio stalo akcentu.

Minimalus ingredientų kiekis, maksimalus skonis – būtent taip moliūgas pelno vietą tarp tų receptų, prie kurių vis norisi grįžti.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.