Keptos paprikos su česnakais ir pomidorais – tai patiekalas, kuris savo skoniu sužavės net ir išrankiausius gurmanus. Dėl paprasto recepto ir prieinamų ingredientų užkandis paruošiamas greitai, o jo aromatas ir skonis nepalieka abejingų. Štai kodėl daugelis šeimininkių pataria iš karto gaminti didelę porciją – patiekalas akimirksniu dingsta nuo stalo.
Būtini ingredientai
- Paprikos – 7–8 vnt.
- Česnakas – 6–7 skiltelės
- Pomidorai – 2–3 vnt.
- Obuolių sidro actas arba stalo actas 9% – 1 arbatinis šaukštelis
- Žalumynai pagal skonį
- Druska
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
Žingsnis po žingsnio gaminimo instrukcijos
Nuplaukite paprikas, nusausinkite ir padarykite įpjovą viršuje. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, o pomidorus – apskritimais; jei jie dideli, supjaustykite juos į kelias dalis. Į kiekvienos paprikos vidurį įdėkite 2–3 česnako griežinėlius ir 2–3 pomidoro griežinėlius.
Šio recepto ypatumas yra tas, kad iš paprikų nepašalinamos sėklos, todėl patiekalas įgauna sodresnį skonį ir sultingumą. Iškepus sėklų lizdą lengva pašalinti, o česnaką galima palikti arba išimti pagal pageidavimą.
Paruoštas paprikas sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, įberkite druskos ir kepkite po dangčiu, kol gražiai apskrus. Kepimo metu periodiškai atidarykite dangtį, kad paprikas apverstumėte. Kad neaptaškytumėte, prieš apversdami daržoves galite nuimti keptuvę nuo ugnies.
Paruoštos paprikos išdėliojamos lėkštėje, apšlakstomos actu ir pabarstomos žalumynais. Jas galima patiekti kaip savarankišką patiekalą, kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip gardų užkandį. Jos dera su bet kokiu garnyru ir visada sulaukia pagyrimų.