Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiaušinių keptuvėje nebekepu – naudoju įprastą puodelį: gaunasi dvigubai skaniau

Įdomus kiaušinienės gaminimo būdas
3 min. skaitymo

Atraskite paprastą ir unikalų būdą, kaip mikrobangų krosnelėje pasigaminti purų suflė omletą. Visas procesas trunka vos kelias minutes, todėl sutaupysite laiko ir gausite stebėtinai minkštą kiaušinių patiekalą.

Paslaptis – vanduo ir mikrobangų krosnelė

Paslaptis slypi ypatingame derinyje – įpilant nedidelį kiekį šalto vandens ir kepant mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelėje paverčiamas vanduo garais kiaušinių mišinyje sukuria mikroskopinius burbuliukus. Baltymai greitai sukietėja, sulaikydamas burbuliukus, todėl omletas gaunasi neįtikėtinai purus ir lengvas.

Būtini produktai

  • Vienas kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas šalto vandens
  • Mažas žiupsnelis druskos
  • Kietas arba puskietis sūris pagal skonį, pavyzdžiui čederis ar mocarela

Gaminimas žingsnis po žingsnio

Raskite tinkamą 250–350 mililitrų talpos puodelį. Jame sumaišykite kiaušinį, vandenį ir druską.

Kruopščiai išplakite mišinį šakute 45 sekundes. Kuo kruopščiau sumaišysite ingredientus, tuo puresnis bus omletas.

Į kiaušinių mišinį įmaišykite tarkuotą arba smulkiai supjaustytą sūrį.

Įdėkite puodelį su omletu į mikrobangų krosnelę ir nustatykite laikmatį 50 sekundžių, nustatydami 800–900 vatų galią. Priklausomai nuo mikrobangų krosnelės galingumo, gali tekti šiek tiek pakoreguoti kepimo laiką. Omletas turėtų pradėti šiek tiek atlipti nuo puodelio sienelių, o centras gali būti šiek tiek drėgnas. Tai normalu.

Iškepusį omletą palaikykite puodelyje minutę. Taip jis sustings ir sutvirtės.

Jei reikia, omletą galite dar kelioms sekundėms grąžinti į mikrobangų krosnelę, bet būkite atsargūs ir neperkepkite, antraip jis taps guminis.

Šio recepto privalumai

  • Momentinis paruošimas – idealiai tinka rytiniam skubėjimui.
  • Lengva paruošti – net ir pradedantysis virėjas gali su tuo susitvarkyti.
  • Nereikia daug indų plovimo, todėl valymas tampa lengvesnis.
  • Mažas kalorijų kiekis – apie 180 kilokalorių vienoje porcijoje, tinka tiems, kurie stebi savo figūrą.
Kiaušinienė puodelyje
Kiaušinienė puodelyje / AI nuotr.

Erdvė eksperimentams

Nebijokite pridėti įvairių ingredientų, kad paįvairintumėte savo omleto skonį.

Varškės sūris padidins patiekalo baltymų kiekį. Smulkiai supjaustytos daržovės – pomidorai, paprikos, špinatai ar žalumynai – suteiks šviežumo. Įvairūs prieskoniai, tokie kaip paprika, ciberžolė ar džiovintos žolelės, praturtins skonį. Sėlenos arba linų sėmenys suteikia sotumo jausmą ir sveiką skaidulą.

Kodėl mikrobangų krosnelė geriau nei keptuvė

Mikrobangų krosnelėje kepami omletai iškepa gana tolygiai ir, skirtingai nei keptuvėje, nepridega. Be to, kepimas žemesnėje temperatūroje padeda išsaugoti daugiau maistinių medžiagų. Tai leidžia patogiai paruošti vieną porciją, todėl idealiai tinka norint kontroliuoti kalorijas.

Išvada

Omleto suflė puodelyje – modernus ir patogus būdas greitai paruošti maistingus ir skanius pusryčius ar užkandį. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina savo laiką ir nebijo išbandyti naujų kulinarinių idėjų. Išbandykite šį receptą jau rytoj ir įsitikinkite, kad paprasti sprendimai dažnai būna skaniausi.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.