Makaronai yra vienas pagrindinių kasdienių patiekalų ne tik Italijoje, bet ir toli už jos ribų. Makaronų gaminimo būdų nėra tiek daug, tačiau, anot italų virėjo, vis tiek naudojamas vienas neteisingas. Galbūt tai yra jūsų atvejis, ir jūsų makaronai būna beskoniai būtent dėl šios klaidos – patikrinkite.
Niujorke gyvenantis ir dirbantis italų gurmanas „TikTok” paskelbė vaizdo įrašą, kuriame gamina makaronus, ir šis vaizdo įrašas išpopuliarėjo bei tapo savotiška socialinių tinklų sensacija. Vartotojas, žinomas kaip montes.sauce, gamina ir parduoda itališkus padažus. Gurmanas savo „TikTok” paskyroje reguliariai dalijasi paprastų makaronų ir padažų receptų vaizdo įrašais. Naujausias vaizdo įrašas surinko tūkstančius peržiūrų. Vaizdo įrašo antraštė skelbė: „Didžiausia klaida, kurią žmonės daro gamindami makaronus”.
Šefas paaiškino, kaip tinkamai virti makaronus. „Į padažą dėkite makaronus, o ne padažą į makaronus”, – patarė jis. „Nebijokite į padažą pilti makaronų virimo vandens. Tai jūsų klijai.” Beje, britų šefai apie tai dažnai kalba. Pavyzdžiui, Jamie Oliver taip pat rekomenduoja nenupilti viso vandens, likusio nuo makaronų virimo. Pakaks palikti apie 100 ml. Sūrus krakmolingas vanduo padažą padarys tirštesnį ir aromatingesnį.
@montesfinefoods #1 mistake people make when cooking pasta #MontesSauce #recipesoftiktok #pasta #fyp #foodie ♬ Umm yeah ft Lil Jon – Adam
Vartotojas montes.sauce taip pat pasiūlė pasižvalgyti po virtuvės įrankius. „Įsigykite voratinklinį sietelį. Išmeskite seną kiaurasamtį. Vėliau sau padėkosite”, – sakė jis. Vaizdo įraše šefas naudojo sietelį makaronams perkelti iš vienos keptuvės į kitą. Vienoje keptuvėje buvo oranžinės raudonos spalvos padažas, kuriame spagečiai tiesiogine prasme skendo, iliustruodamas mintį, kad makaronus reikia dėti į padažą, o ne padažą į makaronus.
Įdomu tai, kad vaizdo įrašas komentaruose sukėlė nemažai ginčų. Vieni pritarė šefui, o kiti pasidalijo savo makaronų ir padažo gaminimo būdais. „TikTok” vartotoja Me pakomentavo: „Ne, tada ant makaronų yra per daug padažo. Mes įdedame šiek tiek padažo, kad makaronai apsiveltų ir nesuliptų, o padažą įpilame patiekdami.” Shannon Earl Mesne jai pritarė sakydama: „Aš to nedarau, nes nemėgstu likusių permirkusių makaronų. Leidžiu visiems dėti tiek padažo, kiek nori.” Vartotojai atsakė: „Aš tik sakau, kad padažo dėjimas prie makaronų ir makaronų dėjimas į padažą yra tas pats. Tačiau padažo kiekį galite geriau kontroliuoti įpildami padažo.”
Vaizdo įrašo kūrėjas montes.foods taip pat pridūrė, kad norint, jog makaronai nebūtų permirkę, juos reikia išvirti „al dente”. „Tai makaronų virimo padaže pabaiga, kai „al dente” tekstūra leidžia makaronams sugerti padažą. Tam padeda įpylus šiek tiek vandens, skirto makaronams virti.” Kiti vartotojai sutiko su šios pastabos pagrįstumu.