Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl prieš naudojant tarką verta ją patepti aliejumi

Tarkos patepimas aliejumi
1 min. skaitymo

Ar kada nors susidūrėte su situacija, kai minkštas sūris prilimpa prie tarkos ir jo beveik neįmanoma nuimti? Anksčiau tai buvo dažna problema ir man. Net ir bandymas iš anksto užšaldyti sūrį, kaip pataria daugelis, nepadėdavo – dalis jo vis tiek likdavo ant tarkos.

Dabar šios problemos nebeturiu. Viskas labai paprasta: prieš tarkuojant bet kokį minkštą sūrį, tarką tereikia patepti nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Svarbu sutepti ne tik išorę, bet ir vidinę tarkos pusę. Tuomet sūris nebelimpa, o sutarkuotos skiltelės išlieka tvarkingos – gaunasi ploni šiaudeliai, o ne lipni masė.

Tą patį metodą naudoju tarkuodama virtas bulves. Jos taip pat linkusios lipti prie tarkos ir virsti koše. Patepus aliejumi, net ir smulki tarka neužsikemša, o bulvės išlieka purios ir atskiri gabalėliai.

Yra ir daugiau priežasčių, kodėl verta tai daryti:

  • Tarkuojant morkas ar burokėlius – aliejus ne tik palengvina darbą, bet ir apsaugo tarkos plastiką nuo dėmių. Šios daržovės stipriai dažo paviršius, o patepus aliejumi juos daug lengviau nuplauti.
  • Darbas su ryškiai dažančiomis daržovėmis – prieš tarkuojant galima patepti ir rankas aliejumi, kad odos neįsigertų spalva.

Mažas triukas, o naudos – daug: lengviau tarkuoti, gražesnis rezultatas ir paprastesnis įrankių plovimas.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.