Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl verta dėti bananą į blynų tešlą: gudrybė, kuri taps atradimu virtuvėje

2 min. skaitymo

Kulinarijos menas nestovi vietoje, ir šiandien papasakosime apie įdomų būdą paįvairinti klasikinį blynų receptą netikėto ingrediento – banano – pagalba.

Yra daug patikrintų blynų receptų – dažnai šeimininkės eksperimentuoja naudodamos verdantį vandenį, kefyrą, pieną, bet ar žinote, kad į blynų tešlą galima dėti banano tyrę?

Kam tai daryti ir kaip?

Bananą į tešlą dedama tam, kad blynai būtų aromatingesni, drėgnesni, minkštesni ir švelnesni. Taip pat pridėjus banano reikės mažiau cukraus tešlai (25-50% mažiau, priklausomai nuo norimo saldumo ir paties banano brandumo). Ruošimui rinkitės prinokusius bananus – juose daugiau cukrų saldumui ir pektino, kuris kaip tik atsakingas už drėgnumą ir klampumą. Tada blynai išliks švieži daug ilgiau.

Tuo pačiu receptas nesiskiria nuo to, pagal kurį ruošiate. Bananas yra vienintelis naujas ingredientas, pridedamas prie jūsų patikrinto recepto. Pradėkite nuo vieno banano kiekvienam 250 ml skysčio recepte – ir stebėkite konsistenciją. Jei tešla gaunasi per tiršta – pridėkite 2-3 šaukštus skysčio, kad pasiektumėte įprastą konsistenciją.

Vaisių prieš tai reikia tiesiog paversti tyre.

Pirmiausia inde sumaišome visus sausus ingredientus ir pridedame visus drėgnus. Išmaišome tešlą ir kepame.

Svarbu sumaišius sausus ir drėgnus ingredientus nepersistengti su maišymu – kai tik mišinys tampa vientisas – užtenka, nes mums nereikia aktyvuoti glitimo, kuris padarytų blynus purius.

Bananas vietoj kiaušinių

Patyrusios šeimininkės taip pat žino, kad bananas gali pakeisti vieną pagrindinių produktų ruošiant blynus – kiaušinius.

Būna atvejų, kai kiaušinių nėra arba norite paruošti veganišką variantą. Tokiu atveju galima drąsiai naudoti bananą.

Vaisių reikia sutrinti, po to sumaišyti su 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių. Tai užtikrina papildomą lengvumą ir tūrį.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.