Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokosiniai sausainiai iš 5 ingredientų – minkšti, kvepiantys ir visada pavyksta

Kokosiniai sausainiai
1 min. skaitymo

Šie mažyliai yra vienas iš tų desertų, kurių receptą išmoksti kartą – ir daugiau nebeieškai kito. Kokoso drožlės, saldus kondensuotas pienas ir purūs kiaušinių baltymai sukuria tekstūrą, kuriai sunku atsispirti. Jokio miltų, jokio tešlos minkymo – tik keli judesiai ir pusvalandis orkaitėje.

Reikės

  • 2 ½ puodelio nesaldinto smulkiai tarkuoto kokoso
  • ⅔ puodelio saldinto kondensuoto pieno
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušinių baltymų
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį suberkite kokosą, supilkite kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su druska iki standžių, baltų putų.
  3. Atsargiai, mentele, įmaišykite baltymus į kokosų masę – švelniai, kad neišsileistų oras.
  4. Šaukštu formuokite mažus kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Kepkite 160 °C orkaitėje apie 25 minutes, kol krašteliai taps švelniai auksiniai.

Patarimas

Norint, kad sausainiai būtų dar aromatingesni, į masę galima įberti žiupsnelį citrinos žievelės ar lašą romo esencijos – kokosai tą skonį myli.

Kepant šie sausainiai paskleidžia švelnų tropinį kvapą, o skonis primena atostogas net pilku lapkričio rytmečiu. Minkšti viduje, traškūs išorėje – tobuli tiek su kava, tiek tiesiog iš rankos, dar šilti.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.