Šie mažyliai yra vienas iš tų desertų, kurių receptą išmoksti kartą – ir daugiau nebeieškai kito. Kokoso drožlės, saldus kondensuotas pienas ir purūs kiaušinių baltymai sukuria tekstūrą, kuriai sunku atsispirti. Jokio miltų, jokio tešlos minkymo – tik keli judesiai ir pusvalandis orkaitėje.
Reikės
- 2 ½ puodelio nesaldinto smulkiai tarkuoto kokoso
- ⅔ puodelio saldinto kondensuoto pieno
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 kiaušinių baltymų
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberkite kokosą, supilkite kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su druska iki standžių, baltų putų.
- Atsargiai, mentele, įmaišykite baltymus į kokosų masę – švelniai, kad neišsileistų oras.
- Šaukštu formuokite mažus kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite 160 °C orkaitėje apie 25 minutes, kol krašteliai taps švelniai auksiniai.
Patarimas
Norint, kad sausainiai būtų dar aromatingesni, į masę galima įberti žiupsnelį citrinos žievelės ar lašą romo esencijos – kokosai tą skonį myli.
Kepant šie sausainiai paskleidžia švelnų tropinį kvapą, o skonis primena atostogas net pilku lapkričio rytmečiu. Minkšti viduje, traškūs išorėje – tobuli tiek su kava, tiek tiesiog iš rankos, dar šilti.

