Cukinijų ruošimas žiemai įsibėgėja! Šiandien dalinuosi skaniausių korėjietiškų cukinijų salotų žiemai receptu, kurį gaminu kiekvienais metais – vis daugiau stiklainių, bet jų vis tiek greitai pritrūksta. Tai neprilygstamas užkandis, kurį verta išbandyti!
Sudedamosios dalys:
- 1,5 kg cukinijų
- 3 vidutinės morkos
- 2 paprikos
- 1 česnako galvutė
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1/2 puodelio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas korėjietiškų morkų prieskonių
- 100 ml aliejaus
- 100 ml 9 % acto
Paruošimas:
- Cukinijas nuplaukite. Jei jos jaunos – nelupkite odelės, nes ji švelni. Sutarkuokite cukinijas korėjietiškų morkų tarka.
Rekomendacija: rinkitės jaunas cukinijas – jos traškesnės ir sultingesnės. - Morkas nuplaukite, nulupkite ir taip pat sutarkuokite ta pačia tarka.
- Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Į didelį dubenį ar puodą sudėkite visas paruoštas daržoves. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su daržovėmis.
- Į daržovių mišinį įberkite druskos, cukraus, korėjietiškų morkų prieskonių, įpilkite aliejaus bei acto. Gerai išmaišykite ir palikite 3 valandoms, kad daržovės išleistų sultis.
- Po 3 valandų paragaukite – jei norite aštriau, įberkite pipirų pagal skonį.
- Sudėkite salotas į švarius stiklainius, paskirstykite ir susidariusias sultis. Stiklainių sterilizuoti nereikia, tačiau dangteliai būtini.
- Uždenkite stiklainius (dar neužsukite), sudėkite į puodą su rankšluosčiu dugne. Užpilkite šiltu vandeniu iki stiklainių „pečių“.Sterilizavimas:
- 0,5 l stiklainiai – 20 min.
- 1 l stiklainiai – 30 min.
- Po sterilizavimo sandariai užsukite stiklainius, palikite juos visiškai atvėsti, tada padėkite laikymui.
Rezultatas:
Sultingos, kvapnios ir nepaprastai skanios korėjietiškos cukinijos žiemai – paruoštos! Šis užkandis dings pirmasis nuo stalo. Rekomenduoju išbandyti!