Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kuri žuvis saugesnė ir skanesnė: užšaldyta ar gyva iš parduotuvės

Šaldyta žuvis
1 min. skaitymo

Neretai pirkėjai vengia pirkti žuvį iš šaldymo kameros. Jie teikia pirmenybę gyviems egzemplioriams arba atšaldytiems. Tačiau iš tikrųjų toks produktas ne visada pasirodo esantis geresnis kokybe.

Ekspertai pažymi, kad parduotuvėse laukinės žuvies nerasite. Akvariumuose yra tik auginta fermose. Perkant tokį produktą verta patikrinti, ar gyvūnams užtenka deguonies ir ar vanduo nėra drumstas.

Specialistai pataria rinktis užšaldytą žuvį. Svarbiausia, kad ji būtų teisingai paruošta ir transportuota, taip pat laikoma atitinkamomis sąlygomis. Geriausia imti filė, užšaldytas šokiniu metodu: iškart po sugavimo -42 laipsnių temperatūroje. Tokiu atveju išsaugomos skoninės savybės.

Ekspertai rekomenduoja pirkti užšaldytą, bet atkreipti dėmesį į laikymo temperatūrą. Ji turi būti ne aukštesnė nei -18 laipsnių.

Geriau rinktis tą, kuri buvo užšaldyta jūroje. Jei gamintojas naudoja tokią technologiją, jis tai ženklinime būtinai nurodys. Atkreipkite dėmesį į akis: jos turi būti ne drumstos-pilkos, o skaidrios, paaiškino specialistai.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *