Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kvapus pyragas su rugpjūčio gervuogėmis ir levandiniu cukrumi – saldi vasara garantuota

Nuostabus pyragas su gervuogėmis
2 min. skaitymo

Pyragas su gervuogių aromatu ir subtiliu levandinio cukraus akcentu taps ryškiu saldžiu vasaros meniu pažiba.

Šis desertas sujungia vasarišką gervuogių sultingumą ir levandų aromato švelnumą. Levandinis cukrus suteikia rafinuotumo, o uogų įdaras – natūralų rūgštumą ir gaivumą. Pyragas išeina purus, aromatingas ir sukuria baigiamąjį vasaros šventės akordą.

Ingredientai (1 apvali forma ~22 cm):

  • 250 g šviežių arba šaldytų gervuogių (atšildytų ir gerai nusausintų)
  • 200 g miltų
  • 100 g cukraus + 1 v. š. levandų (cukrų šiek tiek susmulkinkite su sausais levandų žiedais)
  • 3 kiaušiniai
  • 120 ml pieno arba augalinio analogo
  • 80 ml aliejaus (rafinuotas augalinis arba ištirpintas sviestas)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Gaminimas (detaliai):

  1. Paruoškite levandinį cukrų: sumaišykite cukrų su sausais levandų žiedais, šiek tiek susmulkinkite, kad aromatas atsiskleistų. Atidėkite.
  2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su pagrindiniu cukrumi iki lengvo tūrio padidėjimo. Pridėkite pieną, aliejų, žiupsnelį druskos ir kruopščiai išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais. Palaipsniui įmaišykite sausą mišinį į skystą pagrindą iki vientisos masės.
  4. Atsargiai įdėkite gervuoges, tolygiai paskirstykite. Nemaišykite intensyviai, kad uogos visiškai neištirptų, išliktų šiek tiek formos.
  5. Supilkite tešlą į pateptą arba pergamentu išklotą formą. Pabarstykite viršų levandiniu cukrumi.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepkite 35-40 minučių arba kol dantų krapštukas išliks sausas. Viršus turi tapti auksinis, kraštai – šiek tiek traškūs.
  7. Leiskite pyragui atvėsti formoje 10 minučių, tada išimkite ant grotelių. Pjaustykite visiškai atvėsusį arba šiek tiek šiltą.

Vasaros branduolys – kiekviename gabaliuke. Gervuogių skonis, švelni tešlos tekstūra ir levandinio cukraus aromatas sukuria tobulą vasarišką desertą. Idealiai tinka su arbata ar lengva grietinėle – tikras „saldainis” lėkštėje.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *