Šie kruasanai yra minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. O pagrindinis jų privalumas – elastinga tešla ant kefyro, kurią lengva paruošti ir kuri puikiai tinka bet kokiam įdarui.
Ingredientai
Paruošimui jums reikės:
- 250 ml kefyro (šiek tiek pašildyto)
- 3 šaukštai cukraus
- 5 šaukštai augalinio aliejaus
- 2 kiaušiniai + 1 trynys (tepimui)
- Žiupsnelis druskos
- ½ šaukšto sausų mielių
- 600–650 g miltų
- Bet koks įdaras (uogienė, šokoladas, aguonos, riešutai)
Žingsnis po žingsnio gaminimo procesas
Kad tešla būtų tobula, visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Kefyrą šiek tiek pašildykite – jis neturėtų būti karštas, tik šiek tiek šiltas. Tai padės mielėms greičiau suaktyvėti.
Dideliame dubenyje arba puode sumaišykite šiltą kefyrą su sausomis mielėmis. Įberkite druskos, cukraus, įmuškite 2 kiaušinius ir įpilkite augalinį aliejų. Viską gerai išmaišykite šluotele arba mentele iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite persijotus miltus. Pirmiausia galite naudoti šaukštą, tada rankas. Minkykite elastingą, minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo konsistencijos.
Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele arba rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą be skersvėjų. Palikite 1–1,5 valandos, kol tešla padidės 2–3 kartus. Tai yra pagrindinis etapas norint gauti purius kepinius.
Kai tešla pakils, ją suminkštinkite ir padalinkite į dvi lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną apvalų sluoksnį (apie 0,5 cm storio). Supjaustykite sluoksnį trikampiais, kaip picai. Įdarą dėkite ant kiekvieno trikampio plačiojo galo. Atsargiai susukite kiekvieną trikampį į kruasaną, pradėdami nuo plataus krašto link siaurojo.
Kruasanus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite dar 20–30 minučių. Jie turėtų gerai pakilti ir tapti purūs. Sumaišykite trynį su 1 arbatiniu šaukšteliu pieno ir šiuo mišiniu aptepkite kruasanus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.