Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Latviški blynai – kulinarinis hitas, užkariaujantis širdis

Latviški blynai su obuoliais
2 min. skaitymo

Latviški blynai – tai patiekalas, kuriame dera purumas ir subtilus obuolių skonis. Jie tinka pusryčiams, desertui ar net greitam užkandžiui dienos metu. Kas kartą paragavę, norėsite sugrįžti prie šio recepto dar ir dar.

Skonis, kuris išskiria

Skirtingai nei tradiciniai, ploni lietiniai, latviški blynai yra storesni, sotesni ir natūraliai saldūs dėl juose esančių obuolių. Jie nereikalauja gausybės priedų – užtenka šiek tiek cukraus pudros, cinamono ar medaus, kad šis patiekalas pavergtų kiekvieno širdį.

Latviškų blynų receptas – paprastas ir skanus

Sudedamosios dalys:

  • 3 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų),
  • 250 ml 20 % riebumo grietinėlės,
  • 125 ml pieno,
  • 30 g lydyto sviesto,
  • 160 g miltų,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio acto (9 %),
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai (sutarkuoti stambia tarka),
  • augalinis aliejus kepimui,
  • 50 g cukraus pudros,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
  • medus.
Skanūs latviški blynai
Skanūs latviški blynai

Paruošimas:

  1. Paruoškite kiaušinius. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
  2. Sumaišykite šlapius ingredientus. Kitame dubenyje trynius suplakite su grietinėle, pienu, lydytu sviestu, cukrumi ir actu.
  3. Įmaišykite sausus produktus. Į gautą masę persijokite miltus su soda. Išmaišykite, kol susidarys vientisa tešla.
  4. Įdėkite obuolius ir baltymus. Atsargiai įmaišykite tarkuotus obuolius, o po to – plakinius baltymus. Maišykite lengvais judesiais, kad tešla išliktų puri.
  5. Kepkite. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, dėkite šaukštais tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite. Pabarstykite cukraus pudros ir cinamono mišiniu, apšlakstykite medumi.

Tobulų blynų paslaptys

  • Baltymų plakimas. Naudokite stiklinius arba metalinius indus – juose putos stabilesnės.
  • Švelnus maišymas. Baltymus įmaišykite lėtai, kad tešla išliktų puri.
  • Obuoliai. Tarkuokite juos prieš pat dedant į tešlą – taip jie bus sultingi ir nepatamsės.
  • Kepimo temperatūra. Keptuvė turi būti gerai įkaitusi, bet kepkite ant vidutinės ugnies – blynai iškeps tolygiai, nesudegs.

Išvada

Latviški blynai – tai paprastumas ir rafinuotas skonis viename. Purūs, švelnaus obuolių aromato ir lengvai saldūs, jie puikiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečių nustebinimui. Šis receptas – tikras kulinarinis hitas, kurį verta išbandyti kiekvienam.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.