Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Likusius obuolius paverčiu marmeladu: receptas be papildomų tirštiklių, tik 1 stiklinė vandens

Marmelado receptas
2 min. skaitymo

Kai obuolių per daug, rūsys pilnas uogienės ir marmelado, džiovintų vaisių taip pat užtenka, o šarlotės nebenori, puikus pasirinkimas – marmeladas. Jis paruošiamas paprastai ir be jokių tirštiklių.

Pasiruošimas

Norint pagaminti skanų ir sveiką marmeladą, obuolius reikia virti lėtai. Tada jie įgaus nuostabią spalvą, skonį ir aromatą.

Pirmiausia:

  • Nuplaukite vaisius
  • Būtinai pašalinkite sėklalizdžius
  • Palikite žievelę – joje yra daugiausia pektino, dėl kurio marmeladą galima gaminti be papildomų tirštiklių

Gaminimo procesas

1. Virimas

Kiekvienam kilogramui obuolių reikės tik 1 stiklinės vandens (tai būtina, kad pradžioje neprisviltų). Į puodą su obuoliais supilkite vandenį, uždėkite ant silpnos ugnies ir virkite, kol jie visiškai suminkštės.

2. Tyrės paruošimas

  • Masę išplakite trintuvu
  • Pertrinkite per smulkų sietelį, kad gautumėte švelnią ir vienalytę tyrę
  • Į gautą masę įberkite apie pusę kilogramo cukraus
  • Kadangi tyrė dar karšta, maišant cukrus pamažu ištirps

3. Sutirštinimas

Tyrę vėl sudėkite ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite nuolat maišydami. Iš pradžių ji bus skysta, bet pamažu pradės tirštėti ir atsilikti nuo puodo sienelių. Kai konsistencija bus tinkama, išjunkite.

Formavimas ir džiovinimas

  1. Paimkite kvadratinę arba stačiakampę formą
  2. Išklokite ją kepimo popieriumi
  3. Supilkite visą masę, gerai išlygindami
  4. Leiskite atvėsti
  5. Dar 1–2 dienoms padėkite į sausą vietą

Patiekimas

Kai marmeladas pakankamai sutirštės:

  • Išimkite iš formos
  • Supjaustykite kubeliais arba rombais
  • Kiekvieną gabalėlį galite apvolioti cukraus pudroje
  • Jei nenorite papildomo cukraus, naudokite kukurūzų krakmolą

Laikymas: Marmeladą geriausia laikyti sandariai uždarytame stiklainyje arba inde.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.