Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lydytas sūris, koldūnai ir bulvės – tobula sriuba: soti, bet ilgai virti nereikia

Sriuba su koldūnais
2 min. skaitymo

Iš paprastų ir prieinamų produktų galėsite lengvai paruošti apetitą žadinančią sriubą. Jos švelnus ir sodrus skonis užkariaus širdis – dalijamės lengvu receptu.

Ši sriuba verdama be sultinio, mėsos ir ilgų gaminimo etapų. Nepaisant to, ji išeina sodri ir sotinanti. Visi komponentai puikiai dera tarpusavyje. Dar vienas tokios sriubos privalumas – produktai jai visiškai paprasti.

Ingredientai kreminei sriubai

  • 300 gramų koldūnų;
  • 2 lydyti sūreliai;
  • 3 bulvės;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valg. šaukštas augalinio aliejaus;
  • Druska ir prieskoniai pagal skonį;
  • 30 gramų žalumynų;
  • 2 litrai vandens.
Skani sriuba su koldūnais
Skani sriuba su koldūnais

Kreminės sriubos receptas

Pirmiausia reikia pastatyti puodą ant kaitros ir užvirinti vandenį. Tuo metu nulupkite 3 vidutines bulves ir supjaustykite jas kubeliais. Kai tik vanduo pradės kunkuliuoti, įdėkite druskos, 1 lauro lapą ir prieskonius. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu bulves ir virkite ant vidutinės kaitros su dangčiu. Bulves į sriubą dedame pirmiausia – joms paruošti reikia daugiausiai laiko.

Kol verda bulvės, paruoškite kitas daržoves. Morką sutarkuokite smulkia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite daržoves ir kepkite ant silpnos ugnies 3 minutes, kol suminkštės. Kepimas sustiprina daržovių skonį net ir esant minimaliam aliejaus kiekiui. Trumpas kepimo laikas išsaugo daržovių spalvą ir naudingas savybes.

Apkeptas daržoves sukratykite į puodą. Viską išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Tuo metu smulkia tarka sutarkuokite lydytus sūrelius. Kai bulvės suminkštės, suberkite koldūnus. Iškart išmaišykite sriubą, kad koldūnai nesuliptų. Po minutės į puodą sudėkite lydytą sūrelį ir vėl išmaišykite . Virkite viską kartu dar 3-4 minutes, tada išjunkite kaitrą ir leiskite sriubai pastovėti 10-15 minučių. Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.