Iš paprastų ir prieinamų produktų galėsite lengvai paruošti apetitą žadinančią sriubą. Jos švelnus ir sodrus skonis užkariaus širdis – dalijamės lengvu receptu.
Ši sriuba verdama be sultinio, mėsos ir ilgų gaminimo etapų. Nepaisant to, ji išeina sodri ir sotinanti. Visi komponentai puikiai dera tarpusavyje. Dar vienas tokios sriubos privalumas – produktai jai visiškai paprasti.
Ingredientai kreminei sriubai
- 300 gramų koldūnų;
- 2 lydyti sūreliai;
- 3 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 valg. šaukštas augalinio aliejaus;
- Druska ir prieskoniai pagal skonį;
- 30 gramų žalumynų;
- 2 litrai vandens.
Kreminės sriubos receptas
Pirmiausia reikia pastatyti puodą ant kaitros ir užvirinti vandenį. Tuo metu nulupkite 3 vidutines bulves ir supjaustykite jas kubeliais. Kai tik vanduo pradės kunkuliuoti, įdėkite druskos, 1 lauro lapą ir prieskonius. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu bulves ir virkite ant vidutinės kaitros su dangčiu. Bulves į sriubą dedame pirmiausia – joms paruošti reikia daugiausiai laiko.
Kol verda bulvės, paruoškite kitas daržoves. Morką sutarkuokite smulkia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite daržoves ir kepkite ant silpnos ugnies 3 minutes, kol suminkštės. Kepimas sustiprina daržovių skonį net ir esant minimaliam aliejaus kiekiui. Trumpas kepimo laikas išsaugo daržovių spalvą ir naudingas savybes.
Apkeptas daržoves sukratykite į puodą. Viską išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Tuo metu smulkia tarka sutarkuokite lydytus sūrelius. Kai bulvės suminkštės, suberkite koldūnus. Iškart išmaišykite sriubą, kad koldūnai nesuliptų. Po minutės į puodą sudėkite lydytą sūrelį ir vėl išmaišykite . Virkite viską kartu dar 3-4 minutes, tada išjunkite kaitrą ir leiskite sriubai pastovėti 10-15 minučių. Skanaus!