Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mandarinų sūrio pyragas be kepimo per 15 minučių: pigus, gaivus ir visada pavyksta

Sotus mandarinų pyragas
3 min. skaitymo

Kai norisi kažko skanaus, bet visiškai nėra noro jungti orkaitės, šis mandarinų sūrio pyragas tampa tikru išsigelbėjimu. Jam reikia vos kelių paprastų ingredientų, 15 minučių darbo ir šiek tiek kantrybės, kol sustings. Rezultatas – šventiškai atrodantis, kreminis ir tobulai pjaustomas desertas, kurį drąsiai galima dėti net ant Kalėdų stalo.

Paprasti produktai, o rezultatas – kaip iš konditerijos

Toks pyragas įrodo, kad geram desertui nereikia nei brangių produktų, nei ilgo kepimo. Viskas, ko prireiks: sausainių, sviesto, šiek tiek pieno, kreminio sūrio, grietinės, cukraus, mandarinų ir želė. Ir visa tai – tiksliai paskaičiuotomis proporcijomis 20 cm skersmens formai.

Pagrindas:

  • 200 g cukrinių sausainių (pvz., „Gaidelis“ tipo);
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • 15–20 ml pieno (jei masė pasirodys per sausa).

Sausainius sutrinkite trintuvu iki smulkių trupinių. Įpilkite ištirpinto sviesto, gerai išmaišykite. Jei trupiniai byra – įpilkite šlakelį pieno. Gautą masę paskleiskite formoje, sandariai paspauskite stikline ir padėkite į šaldiklį, kol ruošite kremą.

Mandarinų pyragas pagamintas namuose
Mandarinų pyragas pagamintas namuose

Kreminis sluoksnis – deserto širdis

Kremas turi būti stabilus, bet švelnus – kad pjaunant išliktų forma, o burnoje tirptų.

Kremui:

  • 400 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“ ar analogiško);
  • 150 g 20 % riebumo grietinės;
  • 110 g cukraus (arba 100 g cukraus pudros);
  • 1 pakelis vanilinio cukraus.

Visus ingredientus išmaišykite mentele ar plaktuvu iki vientisos, glotnios masės. Svarbu neperplakti – kremas turi išlikti purus. Paruoštą kremą trumpam padėkite į šaldytuvą.

Želė ir mandarinai – paskutinis akcentas

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1 pakelis apelsinų ar mandarinų želė;
  • 3–4 mandarinai.

Želė ištirpinkite pagal pakuotės nurodymus ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Mandarinus nulupkite, suskirstykite į skilteles, kiekvieną perpjaukite pusiau.

Formavimas

Iš šaldiklio išimkite formą su pagrindu, užtepkite kremą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles – galima suformuoti žiedus ar spiralę. Atsargiai užpilkite atvėsusią želė, stengdamiesi nepažeisti kremo sluoksnio.

Pyragą dėkite į šaldytuvą bent 3–4 valandoms, o geriausia – per naktį. Kai želė visiškai sustings, desertą galima išimti iš formos ir pjaustyti – sluoksniai išliks tvirti ir gražūs.

Skanus mandarinų pyragas
Skanus mandarinų pyragas

Pakeitimai pagal nuotaiką

Šis receptas – puiki bazė kūrybai. Vietoje mandarinų galite naudoti persikus, vyšnias, braškes, trešnes ar net bananus. Svarbiausia – pasirinkti tos pačios spalvos želė, kad desertas išliktų vizualiai tvarkingas ir skoningas.

Kodėl verta išbandyti

Be orkaitės, be sudėtingų technikų ir be streso – mandarinų sūrio pyragas visada pavyksta. Jis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir išlieka stabilus net kelias dienas, todėl tinka iš anksto pasiruošti šventėms ar netikėtiems svečiams.

Tobulas derinys tarp gaivos, kreminio švelnumo ir citrusinės energijos – desertų klasika, kurią norisi kartoti.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.