Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Marokietiški citrininiai šašlykai – gaivus skonis, kuris nukelia į saulėtą Maroką

Marokietiški šašlykai
2 min. skaitymo

Ieškote recepto, kuris būtų ir skanus, ir sveikas, ir lengvai paruošiamas? Marokietiški citrininiai šašlykai – puikus pasirinkimas. Jie kvepia Viduržemio jūra, citrinų gaiva ir prieskonių šiluma. Be to, šis patiekalas tinka laikantiems be glitimo, be pieno produktų ar paleo dietos.

Tinka tiek vakarienei, tiek svečių priėmimui – o skonis toks švelnus, kad sužavi net tuos, kurie į šašlykus žiūri skeptiškai.

Paruošimo laikas ir ingredientai

Bendras gaminimo laikas: apie 45 minutės
Porcijos: 8

Reikės:

  • Vištienos filė be odos ir kaulų
  • Citrinų marinato (žr. žemiau)
  • Bambukinių arba metalinių iešmelių
  • Šiek tiek vandens iešmeliams pamirkyti
  • Ryžių, kuskuso arba lavašo patiekimui

Citrinų marinatas

Marinatas yra šio patiekalo siela – suteikia mėsai subtilų rūgštumą, švelnumą ir aromatą.

Marinatui reikės:

  • 2 citrinų sulčių ir šiek tiek žievelės
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių (susmulkintų)
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • ½ šaukštelio ciberžolės (spalvai ir kvapui)
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • (nebūtina) šiek tiek medaus ar jogurto – švelnesniam skoniui

Paruošimo eiga

  1. Supjaustykite vištieną mažais kubeliais (apie 2–3 cm dydžio).
  2. Sumaišykite marinato ingredientus dubenyje.
  3. Sudėkite vištieną į marinatą, gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite bent 30 minučių. Idealu – 1–2 valandoms šaldytuve.
  4. Pamirkykite bambukinius iešmelius šiltame vandenyje (apie 15 minučių), kad jie kepant nesudegtų.
  5. Užverkite mėsos gabalėlius ant iešmelių – po 3–4 vienetus.
  6. Kepkite ant grotelių, keptuvėje arba orkaitėje 200 °C temperatūroje. Jei naudojate groteles – dar geriau, nes mėsa įgaus dūmo aromatą.
  7. Kepkite, kol mėsa gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

Patiekimas

Paruoštus šašlykus patiekite su:

  • Ryžiais – klasikinis, sotus variantas,
  • Viduržemio jūros kuskusu – lengvas, aromatingas garnyras,
  • arba pita duona – tobulai sugeria citrininį padažą ir sultis.

Papildomai galite užlašinti šviežiai spaustų citrinų sulčių ir pabarstyti kapotomis petražolėmis ar kalendra.

Šie marokietiški citrininiai šašlykai – tai patiekalas, kuriame dera paprastumas ir egzotiškas skonis. Jie primena, kad kelionė į kitas šalis gali prasidėti tiesiog nuo vakarienės stalo.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.