Ieškote patiekalo, kuris būtų sotus, skanus ir tinkamas visai šeimai? Siūlome išbandyti meksikietišką lazaniją be glitimo ir pomidorų. Jai paruošti prireiks vos 45 minučių, o rezultatas nustebins net išrankiausius.
Sudedamosios dalys ir maistinė vertė
Šio patiekalo pakaks net 10 porcijų, todėl jis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek draugų vakarėliui.
- Maistinė vertė (1 porcijoje):
- 324 kcal
- 16 g baltymų
- 19 g riebalų
Pagrindiniai ingredientai:
- jautiena, svogūnai ir grybai,
- česnakas, kmynai, raudonėlis, čili prieskoniai,
- pupelės, kukurūzai ir žalieji čili pipirai,
- kukurūzų tortilijos,
- sūris,
- avokadas, salotų lapai, grietinė.
Svarbiausia – šioje lazanijoje nėra glitimo, tad ji tinka net alergiškiems ar jautresniems žmonėms.
Žingsnis po žingsnio gaminimas
1. Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keptuvę lengvai patepkite kepimo purškikliu ir uždėkite ant vidutinės ugnies.
2. Mėsos pagrindas
Į keptuvę sudėkite jautieną, svogūną ir grybus. Kepkite, kol mėsa taps ruda ir visiškai iškeps. Jei naudojote riebią mėsą, nupilkite riebalų perteklių.
3. Prieskoniai
Sudėkite smulkintą česnaką, pakepinkite dar minutę. Tuomet įmaišykite pupeles, žaliuosius čili, kukurūzus, kmynus, čili miltelius, česnako miltelius, raudonėlį, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
4. Sluoksniavimas
Paruoškite 9 x 13 cm kepimo indą, patepkite jį purškikliu. Dugne išdėliokite pusę tortilijų, užberkite pusę mėsos mišinio ir ½ puodelio sūrio. Ant viršaus sudėkite likusias tortilijas, mėsą ir ¾ puodelio sūrio.
5. Kepimas
Kepkite orkaitėje 15 minučių be dangčio, kol sūris gražiai ištirps ir šiek tiek apskrus.
6. Patiekimas
Ištraukus iš orkaitės, ant viršaus sudėkite avokado griežinėlius ir salotų lapus. Patiekite su šlakeliu grietinės.
Rezultatas
Vos per tris ketvirčius valandos turėsite gardžią, sotią ir lengvai pagaminamą meksikietišką lazaniją be glitimo ir pomidorų. Tai puikus pasirinkimas, jei norisi kažko kitokio nei tradicinė itališka lazanija, bet neprarasti jaukumo ir sotumo pojūčio.