Nėra nieko geriau už dubenėlį šiltos, naminės grybų sriubos. Šis receptas – klasika iš močiutės virtuvės: paprastas, maistingas ir kupinas skonio. Baravykai yra idealus pasirinkimas, bet taip pat puikiai tinka voveraitės, kurios sriubai suteikia ypatingo aromato.
Turinys
Ingredientai
- 50 g pievagrybių arba baravykų (galima maišyti su voveraitėmis)
- 3–4 bulvės
- 2 morkos
- saliero gabalėlis
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus
- 1 dl baltojo vyno
- šviežios petražolės
- druskos ir pipirų pagal skonį
- grietinėlės (nebūtina)
Paruošimo procesas
- Susmulkintą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje.
- Sudėkite supjaustytus pievagrybius, morkas, salierą ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol iš grybų išgaruos skystis.
- Supilkite baltąjį vyną, pagardinkite druska ir pipirais, troškinkite dar kelias minutes.
- Sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves, užpilkite 1 litru vandens ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Patiekdami sriubą pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis ir, jei norite, pagardinkite šaukštu grietinėlės.
Jei norite, kad sriuba būtų tirštesnė ir kremiškesnė, sutrinkite kelias bulves ir supilkite jas atgal į puodą. Taip sriuba taps dar sotesnė ir dar skanesnė.