Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Močiutės grybų sriubos receptas sukels vaikystės prisiminimus

Senovinė grybų sriuba
1 min. skaitymo

Nėra nieko geriau už dubenėlį šiltos, naminės grybų sriubos. Šis receptas – klasika iš močiutės virtuvės: paprastas, maistingas ir kupinas skonio. Baravykai yra idealus pasirinkimas, bet taip pat puikiai tinka voveraitės, kurios sriubai suteikia ypatingo aromato.

Ingredientai

  • 50 g pievagrybių arba baravykų (galima maišyti su voveraitėmis)
  • 3–4 bulvės
  • 2 morkos
  • saliero gabalėlis
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 dl baltojo vyno
  • šviežios petražolės
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • grietinėlės (nebūtina)

Paruošimo procesas

  1. Susmulkintą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje.
  2. Sudėkite supjaustytus pievagrybius, morkas, salierą ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol iš grybų išgaruos skystis.
  3. Supilkite baltąjį vyną, pagardinkite druska ir pipirais, troškinkite dar kelias minutes.
  4. Sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves, užpilkite 1 litru vandens ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
  5. Patiekdami sriubą pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis ir, jei norite, pagardinkite šaukštu grietinėlės.

Jei norite, kad sriuba būtų tirštesnė ir kremiškesnė, sutrinkite kelias bulves ir supilkite jas atgal į puodą. Taip sriuba taps dar sotesnė ir dar skanesnė.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.