Žiemos pasiruošimo sezonas tęsiasi! Šiandien pasidalinsime genialiu receptu – moliūgų konservavimas, kuris skoniu primena egzotišką mangą. Sudėkite citrusinių vaisių, ir aplinkiniai tikrai neatspės, kas tikroji pagrindinė šio gardėsio sudėtinė dalis.
Jums reikės:
- 3 kg moliūgo
- 3 apelsinai
- 1 citrina
- 10 g citrinos rūgšties
- 600 g cukraus
Paruošimas
Sultingiems „mango” gabalėliams susukti užteks paprasто moliūgo. Tai bus daug pigiau nei tikras egzotiškas vaisius, bet tikrai skanu ir sveika!
1 žingsnis: Paruoškite moliūgą
Nulupkite moliūgą ir perpjaukite jį per pusę. Šaukštu išrinkite visas sėklas ir plaušą. Minkštimą supjaustykite kubeliais arba juostelėmis – kaip jums labiau patinka.
2 žingsnis: Paruoškite citrusinius vaisius
Apelsinus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Vieną vaisių su žievele supjaustykite kubeliais. Nuo likusių dviejų apelsinų nulupkite žievelę ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Citriną supjaustykite kubeliais, nenuimdami žievelės – žievelė suteiks ypatingą aromatą.
3 žingsnis: Sumaišykite ingredientus
Sumaišykite citrusinius vaisius su moliūgu viename dideliame dubenyje. Įberkite citrinos rūgštį ir cukrų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Uždenkite dubenį ir palikite 3 valandoms kambario temperatūroje.
Per tą laiką apelsinai ir citrina išskirs sultis ir šiek tiek suminkštins moliūgų gabalėlius. Retkarčiais pamaišykite mišinį, kad pagreitėtų skonio prisotinimo procesas.
4 žingsnis: Supilstymas į stiklainius
Po trijų valandų citrusinių vaisių gabalėlius atskirkite į atskirą indą (juos galite išsaugoti ir suvalgyti su arbata). Moliūgų gabalėlius sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite išsiskyrusiu skysčiu.
5 žingsnis: Sterilizavimas
Uždenkite stiklainius virtais dangteliais. Sudėkite juos į didelį puodą, kurio dugnas išklotas keliais rankšluosčių sluoksniais. Užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vanduo siektų stiklainių pečius.
Padėkite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, sterilizuokite konservus 30 minučių. Tada tvirtai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Apvyniokite juos rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
Rezultatas
Kas paragaus jūsų susukto gardėsio, niekada neatspės, kad tai moliūgas! Jie bus tikri, kad patiekiate tikrą mangą. Citrusinių vaisių rūgštumas ir saldumas puikiai persiima į moliūgą, sukurdami egzotišką skonį.
Likusius citrinos ir apelsino griežinėlius įdėkite į šaldytuvą ir suvalgykite su arbata.
Patarimai
- Rinkitės sultingą, saldų moliūgą – jis geriau įgers skonius
- Stiklainius sterilizuokite iš anksto, kad procesas būtų sklandesnis
- Konservuotas moliūgas puikiai tinka desertams, pyragams ar tiesiog kaip saldumynas prie arbatos
- Saugokite vėsioje, tamsoje vietoje – išsilaikys visą žiemą
Skanaus! Išbandykite šį receptą ir stebėkite, kaip svečiai spės, kokį egzotišką vaisių patiekėte!