Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Moliūgų blynai: sultingi, skanūs ir greitai paruošiami. Mėgausitės visą sezoną

Moliūgų blynai
2 min. skaitymo

Ruduo – moliūgų metas, o šie moliūgų blynai yra tikras sezono hitas! Paprasti, greitai paruošiami ir neįtikėtinai skanūs, jie akimirksniu dingsta nuo stalo. Sultingi, lengvi ir maistingi, šie blynai puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar kaip garnyras prie sriubos. Išbandykite šį receptą, ir jūsų šeima prašys pakartoti dar ir dar!

Moliūgų blynų receptas

Paruošimo laikas: 10 min.
Gaminimo laikas: 10 min.
Bendras laikas: 20 min.
Maistinė vertė: ~150 kcal/100 g

Ingredientai (apie 10–12 blynų)

  • 300 g moliūgo (tarkuoto, geriausia Hokaido veislės, kurios žievelės galima nelupti)
  • 2 kiaušiniai
  • 150–160 g varškės sūrio (smulkiai sutrinto arba kreminio)
  • 150 ml natūralaus jogurto arba kefyro
  • 150 g sorų miltų (arba kvietinių miltų, jei sorų nėra)
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arb. šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
  • 1 šaukštelis šviežių arba džiovintų krapų
  • 2–3 valg. šaukštai augalinio aliejaus (kepimui)
Masė moliūgų blynams
Masė moliūgų blynams

Paruošimo eiga

  1. Paruoškite moliūgą:
    • Nulupkite moliūgą (jei ne Hokaido veislė) ir išimkite sėklas. Sutarkuokite stambia tarka.
  2. Paruoškite tešlą:
    • Dubenyje išplakite kiaušinius su varškės sūriu, įberkite druskos ir krapų.
    • Supilkite jogurtą arba kefyrą, gerai išmaišykite.
    • Suberkite kepimo miltelius ir sorų miltus, maišykite, kol susidarys vienalytė, tiršta tešla.
  3. Įmaišykite moliūgą:
    • Į tešlą sudėkite tarkuotą moliūgą ir kruopščiai išmaišykite, kad jis tolygiai pasiskirstytų.
  4. Kepkite blynus:
    • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
    • Šaukštu formuokite nedidelius blynus ir dėkite į keptuvę.
    • Kepkite uždengę dangčiu 3–4 minutes iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, tada apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes.
  5. Patiekite:
    • Patiekite blynus karštus arba šaltus su grietine, jogurto padažu arba kaip garnyrą prie sriubos.

Patiekimo idėjos

  • Pusryčiams: Patiekite su graikišku jogurtu ir šviežiomis žolelėmis.
  • Kaip užkandį: Derinkite su humusu arba česnakiniu padažu.
  • Šventiniam stalui: Papuoškite smulkintais riešutais arba sėklomis, kad atrodytų elegantiškiau.

Pastaba: Šie blynai yra sveiki dėl moliūgų skaidulų, vitaminų (A, C) ir antioksidantų, o sorų miltai suteikia papildomos maistinės vertės, nes yra be glitimo.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.