Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminę adžiką gaminame nevirdami: ji aromatinga, tiršta, ilgai išsilaiko ir paruošiama per 20 minučių

Namuose gaminta adžika
2 min. skaitymo

Naminė adžika be virimo tampa vis populiaresnė tarp namų šeimininkių, kurios vertina greitus, kvapnius ir natūralius patiekalus, kuriais galima mėgautis.

Šis paruošimo būdas leidžia išsaugoti šviežių daržovių skonį, pipirų aštrumą ir česnako aromatą, tuo pačiu sutaupant laiko, nes procesas trunka apie dvidešimt minučių. Be to, padažas ilgą laiką išsilaiko šaldytuve neprarasdamas skonio.

Pagrindinės sudedamosios dalys yra pomidorai arba pomidorų sultys, švieži pipirai, česnakai ir druska. Skoniui subalansuoti ir natūraliai konservuoti dažnai pridedama šiek tiek cukraus arba acto. Tirštumui suteikti naudojamos susmulkintos morkos arba obuoliai – juose esantys natūralūs pektinai padeda padažui išlaikyti formą be terminio apdorojimo. Šis derinys adžiką padaro sodrią ir tirštą – paruoštą naudoti kaip padažą prie mėsos, užkandžių ar daržovių patiekalų.

Gaminimo procesas pradedamas nuo daržovių plovimo ir valymo. Pomidorai ir paprikos supjaustomi gabalėliais ir sumalami trintuvu iki vientisos masės. Česnakas dedamas pagal skonį – galima jį sumalti atskirai arba kartu su kitomis daržovėmis. Tada palaipsniui įberiama druskos, cukraus ir šiek tiek acto, kruopščiai išmaišant mišinį. Svarbu stebėti tirštumą – jei reikia, galima įdėti daugiau smulkintų daržovių arba šiek tiek pomidorų sulčių.

Paruošta adžika sudedama į sterilizuotus stiklainius arba švarius stiklinius indus. Šaldytuve ji išsilaiko kelias savaites, išlaikydama savo skonį ir aromatą. Kadangi adžika neverdama, daržovės išsaugo daug vitaminų, todėl šis padažas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.

Šis metodas tinka greitam paruošimui ir leidžia visada po ranka turėti natūralų padažą be konservantų ar sudėtingų technologijų. Naminė adžika be virimo – tai praktiškas būdas paįvairinti patiekalus, sutaupyti laiko ir užtikrinti gaivų, namų skoniu dvelkiantį priedą žiemos pietums ar vakarienei.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.