Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Napoleoną“ gaminu net be orkaitės ir maišytuvo: imu tik 600 g sluoksniuotos tešlos ir „saują“ kremo

Napoleonas be orkaitės
2 min. skaitymo

Ieškote paprasto būdo pasigaminti naminį „Napoleono“ pyragą be orkaitės ar maišytuvo? Dalijamės receptu, kuriame naudojama sluoksniuota tešla ir kremas – vos per kelias minutes gausite subtilų, švelnų desertą!

Norint paruošti šį neįtikėtinai skanų, kvapnų ir labai švelnų „Napoleoną“ be orkaitės ar maišytuvo, prireiks šių prieinamų produktų:

  • 600 g sluoksniuotos tešlos,
  • 3 kiaušinių,
  • 800 ml pieno,
  • 200 g cukraus,
  • 80 g sviesto,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 2 šaukštų miltų ir 2 šaukštų kukurūzų krakmolo.
Kitoks Napoleonas
Kitoks Napoleonas

1 veiksmas iš 3. Kremo paruošimas

Puode išplakite kiaušinius, cukrų, miltus ir krakmolą. Įpilkite šiek tiek pieno, maišykite iki vientisos masės be gumulėlių, tuomet supilkite likusį pieną. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, nuolat maišydami. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų ir sudėkite sviestą, maišykite iki vientisos konsistencijos. Uždenkite kremą maistine plėvele ir palikite atvėsti iki šilto.

Naudingas patarimas: kuo lėčiau kaitinsite ir aktyviau maišysite, tuo lygesnis bus kremas.

2 veiksmas iš 3. Surinkimas ant 26 cm plokštės

Lėkštės dugną su krašteliu patepkite kremu. Sandariai išdėliokite sluoksniuotos tešlos sluoksnį, užpildydami tuštumas mažais gabalėliais. Ant viršaus gausiai užtepkite kremo. Kartokite: tešla – kremas. Paprastai iš 600 g tešlos gaunasi apie keturi sluoksniai, o viršus aptepamas kremu.

Dar vienas patarimas: pasilikite šiek tiek tešlos trupinių – jais patogu papuošti viršų.

3 veiksmas iš 3. Mirkymas ir patiekimas

Viršų pabarstykite trupiniais, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent trims–keturioms valandoms, o dar geriau – per naktį. Taip atvėsęs pyragas gražiai pjaustosi ir puikiai išlaiko formą. Jei laiko mažiau, leiskite jam pastovėti bent dvi valandas – skonis vis tiek bus fantastiškai subtilus.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.