Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Negalėsite patikėti: vienas paprastas ingredientas paverčia pomidorų tyrę tobulu delikatesu!

Pomidorų tyrė
3 min. skaitymo

Naminė pomidorų tyrė jau daugelį metų yra nepaprastai populiari Lenkijos virtuvėse. Tai ne tik sveikesnė alternatyva parduotuvėje pirktai pomidorų pastai ir koncentratams, bet ir suteikia visišką skonio bei konsistencijos kontrolę. Nors jos paruošimas atroda paprastas, receptą galima modifikuoti daugybe būdų. Vienas iš šių būdų suteikia tyrei unikalų charakterį.

Pomidorų tyrė – būtinas produktas daugelio žmonių sandėliuke. Žiemą ji tampa sriubų, padažų, troškinių ir picų pagrindu, o tinkamai paruošta tyrė gali visiškai pakeisti patiekalo skonį. Pasirodo, šilkinės tekstūros ir subtilesnio skonio paslaptis slypi vienintelio ingrediento pridėjime.

Naminė pomidorų tyrė, palyginti su pirkta

Parduotuvėse pirktos pomidorų pastos ir tyrės, nors ir plačiai prieinamos, savo skoniu dažnai neprilygsta naminiams analogams. Naminė pomidorų pasta pasižymi sodresne spalva, natūraliu saldumu ir mažesniu rūgštingumu. Dėl to ji yra puikus daugelio patiekalų pagrindas, nereikalaujantis papildomų saldiklių.

Ingredientas, kuris viską pakeičia: pomidorų tyrė su sviestu

Daugelis konservavimo namuose entuziastų svarsto, kaip pasiekti tobulą pomidorų tyrės konsistenciją. Atsakymas stebėtinai paprastas – tereikia įdėti šiek tiek sviesto. Štai ką daro riebalai:

  • padažui suteikia švelnią, aksominę tekstūrą
  • sušvelnina rūgštų pomidorų skonį
  • pašalina poreikį naudoti daugiau cukraus

Subtilus riebalų priedas suteikia pomidorų tyrei išskirtinai šilkinę ir aksominę konsistenciją.

Nuostabaus skonio pomidorų tyrė
Nuostabaus skonio pomidorų tyrė

Kaip pasigaminti naminės pomidorų tyrės?

Šiai tyrei paruošti nereikia sudėtingų įgūdžių ar specializuotos įrangos. Jums tereikia šviežių, mėsingų pomidorų, pagrindinių prieskonių ir jau minėto sviesto.

Ingredientų parinkimas ir paruošimas: Pirmiausia rinkitės prinokusius, mėsingus pomidorus – geriausia Roma arba slyvų veisles – kuriuose yra mažiau vandens, nes tai padės tyrei greičiau sutirštėti. Nuplautus pomidorus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir pašalinkite kotelius.

Gaminimo procesas:

  1. Troškinkite pomidorus: Paruoštus pomidorus sudėkite į didelį puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Per šį laiką jie suminkštės ir suskils į gabalėlius, sudarydami tirštą masę. Svarbu juos retkarčiais pamaišyti, kad nepriliptų prie puodo dugno.
  2. Perkoškite masę: Padažą perkoškite, kad pašalintumėte odeles ir sėklas, ir gautumėte vientisą konsistenciją. Arba galite naudoti trintuvą, jei nenorite visiškai lygios tekstūros.
  3. Pagardinkite ir pridėkite sviestą: Gautą tyrę supilkite atgal į puodą, kur ją reikėtų pagardinti druska, pipirais, žiupsneliu cukraus ir, jei norite, žolelėmis. Šiame etape į puodą taip pat dedamas svarbiausias ingredientas – sviestas. Jis padažui suteikia aksominę, švelnią tekstūrą ir subalansuoja jo rūgštingumą.
  4. Sutirštinkite: Virkite dar apie pusvalandį, kol tyrė sutirštės iki norimos konsistencijos. Tačiau nepamirškite dažnai pamaišyti, nes tirštėjanti tyrė lengvai prilimpa prie dugno.
  5. Konservavimas: Supilkite karštą tyrę į sterilizuotus stiklainius, užsandarinkite ir pasterizuokite juos virindami vandenyje 15 minučių po užvirimo. Apvertus stiklainius aukštyn kojomis ir leidus atvėsti, tyrę galima laikyti sandėliuke visą žiemą.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.