Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neišpilkite vandens iš mocarelos pakuotės: štai kam jis reikalingas

Mocarela sūris
1 min. skaitymo

Mocarela – vienas populiariausių sūrių pasaulyje, kurį į salotas, picas ir lazanijas deda milijonai žmonių. Tačiau ką daryti su skysčiu, kuriame plaukioja balti mocarelos rutuliukai? Daugelis jį tiesiog išpila, nė neįtardami, kad jame slypi vertingos maistinės medžiagos.

Šis skystis – tai išrūgos, susidarančios sūrio gamybos metu. Nors didžioji dalis naudingų medžiagų pereina į patį sūrį, dalis jų lieka ir skystyje.

Kuo naudingas mocarelos vanduo?

Jame yra:

  • baltymų ir laktozės;
  • mineralinių druskų (kalio, kalcio, natrio);
  • B grupės vitaminų;
  • pieno rūgšties bakterijų, naudingų žarnyno sveikatai.

Ekspertai pabrėžia, kad šviežias mocarelos vanduo yra visiškai saugus vartoti. Jei idėja gerti jį tiesiai iš pakelio jums nepatraukli, virtuvėje jam galima rasti kitų pritaikymo būdų.

Kaip panaudoti mocarelos skystį?

  • Sriuboms ir padažams – vietoje vandens ar pieno, ypač kreminėse sriubose ar grietinėlės pagrindo padažuose. Skonis taps sodresnis.
  • Marinatams – išrūgos suminkština mėsos pluoštus ir padeda mėsai tapti sultingesnei.
  • Kepiniams – dalį skysčio recepte pakeitus mocarelos vandeniu, duona, pica ar pyragai gaus lengvą rūgštelę ir bus puresni.
  • Kokteiliams – jis gali praturtinti gėrimus papildomu baltymų ir vitaminų kiekiu.

Tad kitą kartą atidarę mocarelos pakelį neskubėkite išpilti skysčio – suteikite jam antrą gyvenimą savo virtuvėje.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.