Jei nemėgstate klasikinio paprasto avokado, neskubėkite atsisakyti šio vaisiaus. Jį tikriausiai tereikia tinkamai paruošti, o ši užtepėlė bus puiki alternatyva.
Daugelis žmonių mano, kad avokadas yra keistas ir pervertintas vaisius. Jis turi blankų skonį, beveik be kvapo, ir ne visi žino, ką su juo daryti. Tačiau nereikėtų atsisakyti šio produkto, nes jei jį patieksite teisingai, jis virsta labai skaniu patiekalu, kurį norite gaminti vėl ir vėl.
Avokadas – tikras maistinių medžiagų lobynas. Jame gausu kalio, magnio, geležies, E, K, C ir B grupės vitaminų. Jame yra vertingų augalinių riebalų, kurie padeda širdies veiklai, palaiko hormonų pusiausvyrą ir netgi teigiamai veikia odą bei plaukus.
Tačiau ne visi mėgsta valgyti avokadus tik su šaukštu. Štai kodėl yra patikrintas būdas iš jų pasigaminti užtepėlę. Tai kažkas panašaus į meksikietišką gvakamolę, tik lengviau ir greičiau.
Sudedamosios dalys:
- Prinokę avokadai – 2 vnt.
- Citrinos sultys – 1-2 šaukštai
- 1 mažas svogūnas (pageidautina raudonas, bet tiks ir ketvirtadalis įprasto svogūno)
- Pomidoras – 1 vnt.
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- Česnakas pagal pageidavimą
Paruošimas:
Pirmiausia perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Tada šakute sutrinkite iki tyrės. Jei avokadas prinokęs, minkštimą bus lengva sutrinti.
Į tyrę nedelsdami įpilkite citrinos sulčių, kad masė nepatamsėtų ir liktų žalia. Tada smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorą ir sudėkite ant avokado. Jei norite, galite įtarkuoti česnako skiltelę, kad būtų pikantiškiau. Belieka tik pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti, ir užtepėlė paruošta.
Jei mėgstate aštriai, galite įberti šiek tiek čili pipirų arba padažo, pavyzdžiui, „Tabasco”, kad būtų pikantiškiau, bet tai nebūtina. Šią „greitą gvakamolę” galite tepti ant duonos, skrebučių, krekerių ar netgi naudoti kaip padažą prie mėsos. Garantuojame, net jei anksčiau nedraugavote su avokadu, ši užtepėlė nepaliks abejingų.