Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nešvaistyk moliūgo: vienas teisingas pjūvis – ir gausi košę, kurios visi prašo dar kartą

Košė iš moliūgų
2 min. skaitymo

Skanios moliūgų košės paslaptis slypi ne tik ingredientuose, bet ir tame, kaip paruošiami produktai. Šio patiekalo siela – teisingas moliūgo pjūvis.

Kaip tinkamai paruošti moliūgą, kad košė būtų skanesnė

Ruduo – auksinis moliūgų metas, kai šios ryškiai oranžinės daržovės pagaliau „išeina į sceną“. Kartais žiūri į tą ryškų vaisių ir nežinai, ką su juo daryti. Tačiau užtenka vieno tikslaus pjūvio peiliu, ir virtuvė prisipildo saldžiai kvapnaus aromato.

Moliūgų košė – paprastas, bet ypatingas patiekalas. Jos sėkmės paslaptis slypi ne tik pačiame moliūge, bet ir smulkmenose – būtent jos suteikia košei švelnumo, neperteklinės drėgmės ir malonią tekstūrą su lengvu saldumu.

Kaip išsirinkti moliūgą

Ne kiekvienas moliūgas tinka košei. Geriausia rinktis ryškiai oranžinį, muskato ar plonos žievės veislės moliūgą su tvirta, kvapnia minkštimu. Jei peilis į jį įsiskverbia lengvai, tarsi į sviestą – vadinasi, košė bus puiki.

Skani košė iš moliūgų
Skani košė iš moliūgų

Paruošimas

Po pjūvio moliūgą reikia išvalyti nuo sėklų ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Tuomet minkštimą troškinkite ant silpnos ugnies su trupučiu pieno arba vandens. Nesiskubinkite – moliūgas mėgsta ramybę. Kai jis suminkštės, galima berti kruopas.

Ingredientai

  • 500 g moliūgo
  • 100 g sorų arba ryžių kruopų
  • 400 ml pieno
  • 1–2 šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • žiupsnelis druskos
  • sviesto patiekimui
Moliūgų košė
Moliūgų košė

Kruopas reikėtų perplauti kelis kartus, kad neliktų kartumo. Tuomet suberkite jas į suminkštėjusį moliūgą ir virkite ant mažos ugnies, kol košė taps tiršta ir švelni. Pieną pilkite po truputį, kad košė neišskystėtų.

Kai ji paruošta, nuimkite nuo ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kelias minutes – per tą laiką košė „subręs“ ir taps dar kreminesnė.

Skonio paslaptis

Galite įdėti truputį vanilės ar cinamono – aromatas taps šventiškas, tarsi mugėje. Vietoje cukraus tiks razinos arba šaukštas medaus.

Svarbiausia – neperkrauti skonio. Moliūgas pats iš savęs yra saldus, o būtent jo natūralus aromatas ir daro šią košę ypatingą.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.