Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuoliai savo sultyse: paprastas receptas iš trijų ingredientų

Obuolių sezonas
1 min. skaitymo

Obuolių sezonas įsibėgėja, ir iš jų nesunku pasigaminti skanių ir sveikų konservų be papildomo cukraus – obuolių savo sultyse. Šis paprastas receptas leidžia išsaugoti natūralų vaisių skonį ir aromatą žiemai, naudojant minimaliai ingredientų.

Receptas obuoliams savo sultyse

4 stiklainiams po 0,5 l:

  • Obuoliai – 1500 g (nulupti)
  • Cukrus – 300 g
  • Citrinos sultys – 4 šaukštai

Paprastas gaminimo būdas

Pirmiausia nulupkite obuolius, išimkite šerdis ir supjaustykite mažais gabalėliais. Tada užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite 30 minučių.

Tada nupilkite sultis ir supilkite jas į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus. Uždenkite dangteliais ir dėkite į šaltą orkaitę, kuri turėtų būti įkaitinta iki 160 laipsnių. Troškinkite obuolius 10 minučių nuo užvirimo momento.

Galiausiai obuolius užsandarinkite dangteliais, apverskite juos, uždenkite antklode ir palikite 24 valandoms.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.