Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Orkaitėje kepti kopūstų suktinukai: paprastai gaminu dvigubą porciją, kitaip neužtenka

Kopūstų suktinukai
2 min. skaitymo

Ieškote naujo recepto gardžiam ir sveikam patiekalui? Šie orkaitėje kepti kopūstų blyneliai – tikras atradimas. Minkšti viduje, traškūs išorėje ir labai aromatingi. Paprastai gaminu dvigubą porciją, nes vienos tiesiog neužtenka – dingsta nuo stalo akimirksniu.

Sudedamosios dalys:

  • Kopūstai – 250 g
  • Kietasis sūris – 70 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Grietinė – 2 šaukštai
  • Miltai – 3 šaukštai
  • Kepimo soda – 1/3 arb. šaukštelio (arba kepimo milteliai)
  • Petražolės – 3–4 šakelės
  • Malti pipirai (turiu penkių rūšių pipirų mišinį)
  • Druska – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Paruoškite kopūstus. Supjaustykite plonomis juostelėmis ir panardinkite į verdantį vandenį 2–3 minutėms. Tada atvėsinkite.
  2. Sumaišykite masę. Į dubenį sudėkite atvėsusius kopūstus, smulkintas petražoles, tarkuotą kietąjį sūrį, grietinę ir įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska, pipirais, įberkite kepimo sodos.
  3. Įdėkite miltų. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
  4. Formuokite blynelius. Šaukštu dėkite masę ant kepimo skardos, išklotos silikoniniu kilimėliu arba suteptu kepimo popieriumi. Iš vienos porcijos išeina apie 12 blynelių.
  5. Kepkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 30 minučių, kol blynai gražiai paruduos.

Patiekimas

Karšti jie – nepralenkiami! Labiausiai tinka su grietine. Blynai lengvi, kvapnūs ir visai neriebūs.
Jeigu turite daugiau laiko, galite juos kepti ir keptuvėje – tuomet gausis dar traškesni ir sodresnio skonio.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.