Šis unikalus troškintų kiaulienos kepsnių su grybais receptas, rastas „YouTube“, taps jūsų nauju favoritu! Kiauliena iškepa minkšta, sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje, o kartu patiekiamos gaivios kopūstų salotos papildo patiekalą. Sekite šį paprastą receptą, ir jūsų pietūs ar vakarienė bus nepakartojami.
Turinys
Troškinti kiaulienos kepsniai su grybais ir kopūstų salotomis
Paruošimo laikas: 30 min.
Gaminimo laikas: 60 min.
Bendras laikas: 90 min.
Maistinė vertė: ~500 kcal porcijoje
Ingredientai
Kiaulienos kepsniams:
- 4 kiaulienos kepsniai (pvz., nugarinė arba sprandinė)
- 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus
- 1 valg. šaukštas sviesto
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 200 g grybų (pvz., pievagrybiai arba voveraitės)
- 1 valg. šaukštas miltų
- 1 arb. šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 200 ml vištienos arba daržovių sultinio
- Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį
Kopūstų salotoms:
- ½ nedidelės kopūsto galvos
- 1 morka
- 2–3 žalieji svogūnai
- Sauja šviežių krapų
- Sauja šviežių petražolių
- 1 valg. šaukštas granuliuoto cukraus
- 3–4 valg. šaukštai obuolių sidro acto
- 3–4 valg. šaukštai vandens
- 2 skiltelės česnako
- Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo eiga
Kiaulienos kepsniai
- Paruoškite kepsnius: Kiaulienos kepsnius pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
- Įkaitinkite keptuvę: Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir ištirpinkite sviestą.
- Apkepkite kepsnius: Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės rudos spalvos. Iškeptus kepsnius perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
- Paruoškite daržoves: Svogūną nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir griežinėliais. Česnaką smulkiai supjaustykite. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
- Kepkite daržoves: Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus, kol suminkštės (apie 3–4 min.). Sudėkite česnaką, maišykite 30 sekundžių, tada suberkite grybus. Kepkite, kol grybai apskrus (apie 5–7 min.).
- Paruoškite padažą: Į keptuvę suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite sultinį, pridėkite raudonėlio, druskos ir pipirų pagal skonį. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti.
- Troškinkite kepsnius: Grąžinkite kepsnius į keptuvę, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
Kopūstų salotos
- Paruoškite daržoves: Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morką stambiai sutarkuokite. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, krapus ir petražoles smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į dubenį.
- Paruoškite padažą: Atskirame dubenyje sumaišykite obuolių sidro actą, vandenį, cukrų, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
- Sumaišykite salotas: Supilkite padažą ant daržovių, gerai išmaišykite ir palikite 5–10 minučių, kad skoniai susigertų.
Patiekimas
Patiekite kiaulienos kepsnius karštus, užpiltus grybų padažu, kartu su gaiviomis kopūstų salotomis. Skanaus!