Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pagrindinė bulvių košės be gumulėlių paslaptis, kurios nežino 9 iš 10 žmonių

2 min. skaitymo

Lygią, kreminę, aksominę bulvių košę pagaminti daug lengviau, nei manote. Garsus šefas Tomas Batemanas atskleidė paslaptį, kaip pasiekti subtiliausią tekstūrą. Įdomiausia, kad jis pataria bulves ne virti, o kepti orkaitėje su lupenomis. Pasak jo, tai patiekalui suteikia daug gilesnį ir sodresnį skonį.

Jis šį receptą pavadino „geriausiu visų laikų“ dėl jo paprastumo. Štai kaip namuose pasigaminti tobulą bulvių košę.

Aksominės bulvių košės receptas

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 kg bulvių (geriausia naudoti veisles su dideliu krakmolo kiekiu, kurios gerai iškepa)
  • 160–180 g šalto sūdyto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 150 ml pieno
  • Druska
  • Baltieji pipirai

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą gausiai pabarstykite druska (tai padės ištraukti drėgmės perteklių) ir ant viršaus sudėkite nuplautas bulves. Jas peiliu subadykite iš visų pusių.
  2. Kepkite bulves orkaitėje apie valandą, kol jos taps minkštos ir lengvai persismeigs peiliu.
  3. Kai bulvės iškeps, į keptuvę sudėkite šaltą sviestą. Karštas bulves perpjaukite per pusę ir minkštimą per smulkų sietelį sudėkite tiesiai į keptuvę su sviestu. Žievelės liks sietelyje. Taip pat galite naudoti specialų bulvių presą.
  4. Švelniai maišykite mišinį, kad sviestas ištirptų nuo bulvių karščio. Palaipsniui pilkite šiltą pieną, kol pasieksite norimą vientisą konsistenciją.
  5. Pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais pagal skonį. Patiekite nedelsdami ir mėgaukitės tobulu kreminiu skoniu!
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.