Iš 1 pakelio sluoksniuotos tešlos išeis visa puokštė skanių ir kvapnių abrikosinių sausainių. Juos paruošti nesunku. Todėl vos suvalgę galite pasigaminti dar 1 porciją ir pailginti skonio malonumo laiką.
Jums reikės:
- 1 pakelis sluoksniuotos tešlos
- 5 abrikosai
- 30 g šokolado
- 1 kiaušinis
- 50 g cukraus pudros
Vaisiniams sausainiams galite naudoti šviežius abrikosus arba abrikosus iš kompoto. Jie bus vienodai skanūs. Nuplaukite abrikosus, perpjaukite juos per pusę ir išimkite kauliukus.
Šokoladą sulaužykite į mažesnius gabalėlius. Tešlos sluoksnį plonai iškočiokite. Stikline padarykite dideles apvalias formas. Į abrikoso pusės vidurį įdėkite šokolado gabalėlį. Uždėkite jį ant tešlos apvaliąja puse į viršų. Uždenkite antru tešlos gabalu.
Suspauskite kraštus iš visų pusių, kad susidarytų uždaras sausainis. Dantytu peiliu apipjaukite kraštus, kad siūlė būtų estetiškesnė. Pakartokite šį procesą su likusiais sausainiais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jos sudėkite mūsų pusgaminius. Kiekvieno sausainio viršuje peiliu padarykite lengvus įpjovimus kryžminiu būdu 90 laipsnių kampu ir dar 2 įpjovimus 45 laipsnių kampu.
Įmuškite kiaušinį į dubenį. Išplakite iki vientisos masės. Silikoniniu šepetėliu aptepkite sausainius. Viršų pabarstykite ruduoju cukrumi. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Abrikosinių sausainių kepimas užtruks apie 25 minutes. Sudėkite sausainius į lėkštes. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Arbatos laikas su artimaisiais šią dieną atrodys ypač nuoširdus.