Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paimu citriną ir kepu ją svieste: skaniausias mėsos padažo receptas

Citrininis padažas mėsai
13 min. skaitymo

Gardus padažas – raktas į nepamirštamą patiekalą. Šis citrininis padažas, įkvėptas restoranų virtuvės, pavers jūsų keptą mėsą, žuvį ar daržoves tris kartus skanesniais. Dalijamės paprastu, bet elegantišku receptu, kuris nustebins jūsų svečius ir taps jūsų firminiu akcentu.

Citrinų padažas mėsai, žuviai ir daržovėms

Sudedamosios dalys

  • 2–3 citrinų sultys (maždaug 80–100 ml)
  • 1 citrinos žievelė (smulkiai tarkuota)
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai sutraiškytos arba tarkuotos)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo (neprivaloma, tirštinimui)
Skaniausias padažas mėsai
Skaniausias padažas mėsai

Paruošimas

  1. Sumaišykite ingredientus: Mažame puode ar keptuvėje ant vidutinės ugnies sumaišykite citrinų sultis, citrinos žievelę, medų, sojų padažą, česnaką ir alyvuogių aliejų. Nuolat maišykite, kol medus visiškai ištirps ir padažas taps vientisas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Sutirštinkite (jei norite): Jei pageidaujate tirštesnio padažo, kukurūzų krakmolą ištirpinkite 1–2 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į padažą. Maišykite ir kaitinkite, kol padažas pasieks norimą tirštumą.
  3. Atvėsinkite ir patiekite: Nuimkite padažą nuo ugnies ir leiskite jam šiek不受

Patarimai

  • Šis padažas puikiai tinka ne tik mėsai ar žuviai, bet ir troškintoms daržovėms ar garnyrams, tokiems kaip ryžiai ar bulvės.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, įpilkite šiek tiek imbiero ar šviežių žolelių, pvz., petražolių ar čiobrelių.
  • Laikykite padažą šaldytuve sandariame inde iki 5 dienų; prieš patiekdami pašildykite.

Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.