Gardus padažas – raktas į nepamirštamą patiekalą. Šis citrininis padažas, įkvėptas restoranų virtuvės, pavers jūsų keptą mėsą, žuvį ar daržoves tris kartus skanesniais. Dalijamės paprastu, bet elegantišku receptu, kuris nustebins jūsų svečius ir taps jūsų firminiu akcentu.
Citrinų padažas mėsai, žuviai ir daržovėms
Sudedamosios dalys
- 2–3 citrinų sultys (maždaug 80–100 ml)
- 1 citrinos žievelė (smulkiai tarkuota)
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 skiltelės česnako (smulkiai sutraiškytos arba tarkuotos)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo (neprivaloma, tirštinimui)
Paruošimas
- Sumaišykite ingredientus: Mažame puode ar keptuvėje ant vidutinės ugnies sumaišykite citrinų sultis, citrinos žievelę, medų, sojų padažą, česnaką ir alyvuogių aliejų. Nuolat maišykite, kol medus visiškai ištirps ir padažas taps vientisas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Sutirštinkite (jei norite): Jei pageidaujate tirštesnio padažo, kukurūzų krakmolą ištirpinkite 1–2 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į padažą. Maišykite ir kaitinkite, kol padažas pasieks norimą tirštumą.
- Atvėsinkite ir patiekite: Nuimkite padažą nuo ugnies ir leiskite jam šiek不受
Patarimai
- Šis padažas puikiai tinka ne tik mėsai ar žuviai, bet ir troškintoms daržovėms ar garnyrams, tokiems kaip ryžiai ar bulvės.
- Jei norite intensyvesnio skonio, įpilkite šiek tiek imbiero ar šviežių žolelių, pvz., petražolių ar čiobrelių.
- Laikykite padažą šaldytuve sandariame inde iki 5 dienų; prieš patiekdami pašildykite.
Skanaus!