Naminis majonezas turi tą žemišką, tikrą skonį. Daugelis vis dar įsivaizduoja, kad tokiam padažui reikia patirties, laiko ir stebuklų. Iš tiesų tereikia vieno šviežio kiaušinio, trupučio prieskonių ir panardinamojo trintuvo. Likusią magiją atliksite per 20 sekundžių.
Ekspertai pataria, kaip pasigaminti skanų naminį majonezą
Majonezo pagrindas – rafinuotas aliejus, kiaušinis, garstyčios, žiupsnelis druskos ir trupinėlis cukraus. Garstyčios suteikia lengvos aštrumos, džiovintas česnakas – gylio, juodieji pipirai – šilumos. Jei prieskonių neturite, galite jų atsisakyti, tačiau būtent jie suteikia tą nepakartojamą aromatą.
Paruošimas itin paprastas: kiaušinį įmuškite į aukštą, siaurą trintuvo indą. Kuo indas siauresnis, tuo greičiau ir gražiau sukibs masė, tačiau tiks ir platesnis. Ant kiaušinio berkite prieskonius ir garstyčias, o tuomet užpilkite aliejų. NEMAIŠYKITE – sluoksniavimas čia atliks visą darbą.

Ekspertai pataria, kaip pasigaminti skanų naminį majonezą
Trintuvą nuleiskite iki pat dugno ir įjunkite visu galingumu. Po kelių sekundžių masė pradės tirštėti – tai ženklas, kad bazė susiformavo. Tuomet lėtai kilstelėkite trintuvą aukštyn ir leiskite jam įmaišyti viršutinį aliejų. Baigdami įspauskite šlakelį citrinos sulčių – jos suteiks gaivumo ir subalansuos skonį. Citriną galite pakeisti obuolių ar vyno actu.
Rezultatas – tirštas, kremiškas, žvilgantis majonezas, kuris kvepia namais. Jis tobulas salotoms, sumuštiniams, žuviai, daržovėms ar bet kuriam receptui, kuriame norisi šviežio, sodraus skonio.
Ir svarbiausia – viskas vos per 20 sekundžių. Po kelių bandymų pradėsite stebėtis, kodėl kada nors mokėjote už majonezą parduotuvėje.

