Šie minkšti, sviestiniai sausainiai su uogiene – tai paprastas, greitas ir visada laukiamas desertas, puikiai tinkantis šventėms, jaukiam savaitgalio popiečiui ar kasdieniam saldžiam skanėstui.
Sviestiniai sausainiai su uogiene – klasikiniai, švelniai trupantys, maloniai saldūs ir visuomet primenantys namų jaukumą. Jie gaminami lengvai, skonis subtiliai sviestinis, o vaisinis viduriukas suteikia gaivos. Įdarui galima rinktis įvairias uogienes, o pačius sausainius, jei norisi, apvolioti kokosų miltuose.
Ingredientai
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 120 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 a. š. vanilinio cukraus arba kelis lašai vanilės esencijos
- 2 kiaušiniai
- tarkuota citrinos žievelė arba keli lašai citrinos esencijos
- 1 v. š. uogienės (tešlai)
- 430 g kvietinių miltų
- ½ v. š. kepimo miltelių
- uogienė įdarui (persikų, braškių, aviečių ar kita mėgstama)
- kokosų miltai pabarstymui (nebūtina)

Paruošimas
- Dideliame dubenyje sviestą, cukrų, druską ir vanilę išplakite iki purios, šviesios masės.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite citrinos žievelę arba įlašinkite esencijos, įdėkite šaukštą uogienės ir gerai išmaišykite.
- Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Pirmiausia masę lengvai išmaišykite šluotele, tuomet greitai suminkykite rankomis.
- Tešlą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių (arba šaldiklyje 15 min.), kad sutvirtėtų ir būtų lengviau formuoti.
- Imkite maždaug 30 g tešlos gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir lengvai suplokštinkite.
- Kiekvieno sausainio centre pirštu arba šaukštelio galu padarykite duobutę.
- Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpus.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol sausainių kraštai lengvai paruduos.
- Atvėsusius sausainius užpildykite pasirinkta uogiene.
- Norėdami, galite apvolioti kokosų miltuose. Tai neprivaloma – sausainiai puikūs ir be to.

