Jei ieškote tobulo vištienos sparnelių recepto, išbandykite šį paprastą ir greitą variantą. Patiekalas puikiai tinka tiek šventėms, tiek vakarėliams ar kaip užkandis prie alaus. Pagal šį receptą paruošti sparneliai pradžiugins jus ir jūsų artimuosius savo išraiškingu skoniu ir gardžiu aromatu.
Ingredientai
Patiekalui paruošti reikės:
- vištienos sparnelių
- vandens
- augalinio aliejaus
- kečupo
- BBQ padažo
- medaus
- sezamų aliejaus
- Capsico (aštraus) padažo
Žingsnis po žingsnio maisto gaminimas
1 žingsnis. Kruopščiai nuplaukite vištienos sparnelius po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2 žingsnis. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
3 žingsnis. Kai aliejus įkais, sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite 3–4 minutes, kol jie gražiai apskrus iš visų pusių.
4 žingsnis. Išimkite sparnelius iš keptuvės ir trumpam atidėkite.
5 žingsnis. Kitame puode sumaišykite kečupą, BBQ padažą, medų, sezamų aliejų ir Capsico padažą. Virkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol mišinys sutirštės ir taps lipnus.
6 žingsnis. Į paruoštą padažą sudėkite apkeptus sparnelius ir gerai išmaišykite, kad jie tolygiai pasidengtų padažu.
7 žingsnis. Patiekite karštus, su mėgstamais garnyrais ar papildomais padažais.
Šis paprastas vištienos sparnelių receptas tinka net ir tiems, kurie laikosi dietos be glitimo ir pieno produktų. Jis greitas, gardus ir visada sulaukia sėkmės – tiek prie vakarienės stalo, tiek draugų susitikime.

