Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastų kotletų nebekepu: iš 500 gramų maltos mėsos gaminu gardų patiekalą, kurį mėgsta visa mano šeima – dalinuosi receptu

Įdaryti kotletai su pomidorais
2 min. skaitymo

Siūlome paruošti sultingus ir gardžius keptus mėsos kotletus su pomidorais – paprastą patiekalą visai šeimai. Kepimas orkaitėje taupo laiką, pastangas, o virtuvė lieka švari. Pamirškite įprastus kotletus ir išbandykite šiuos su įdaru! Yra daug variantų – su grybais, bulvėmis ar žuvimi, tačiau mes pasirinkome populiariausią – su sultingais pomidorais.

Sudedamosios dalys:

  • Mišrus faršas (kiauliena ir jautiena 50/50) – 500 g
  • Svogūnas – ½ vnt.
  • Šviežias pomidoras – 1 vidutinio dydžio arba ½ didelio
  • Druska – pagal skonį
  • Malti pipirai (mišinys) – pagal skonį
  • Malta kalendra – ½ arb. šaukštelio
  • Švieži žalumynai (kalendra, petražolės, krapai) – nedidelė saujelė
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Grietinė arba majonezas – 2 valg. šaukštai
  • Česnakas – 2–3 skiltelės arba džiovintas česnakas pagal skonį
Sultingi, skanūs kotletai
Sultingi, skanūs kotletai

Paruošimas:

  1. Pipirus ir kalendrą sutrinkite grūstuvėje. Į faršą suberkite prieskonius, druską ir įmuškite kiaušinį.
  2. Smulkiai sukapokite žalumynus ir suberkite į faršą.
  3. Gerai išminkykite faršą. Kad „šieno kupetai“ išlaikytų formą, kelis kartus pakelkite faršą ir tvirtai meskite atgal į dubenį.
  4. Sumaišykite grietinę arba majonezą su smulkintu česnaku, pagardinkite druska.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  6. Faršą padalinkite į 5 dalis, suformuokite apvalius paplotėlius ir sudėkite ant skardos.
  7. Plokščiadugne stikline (mažesne nei paplotėlis) centre padarykite įdubimą, o mentelės pagalba suformuokite kraštus, kad gautųsi „puodeliai“.
  8. Kiekvieną „puodelį“ patepkite paruoštu grietinės arba majonezo padažu.
  9. Svogūną ir pomidorą supjaustykite plonais žiedais. Ant padažo dėkite svogūno, o ant jo – pomidoro žiedus.
  10. Kepkite orkaitėje 40–50 minučių.
  11. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, kiekvieną „puodelį“ pabarstykite tarkuotu sūriu (sūrį galima sumaišyti su šlakeliu majonezo, kad būtų puresnis).
  12. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.

Patiekimas:

Sultingi, aromatingi ir švelnūs kotletai paruošti! Patiekite su mėgstamu garnyru: bulvių koše, ryžiais, grikiais ar šviežiomis salotomis. Šie „kupetai“ skanūs ir patys vieni! Jei gaminate didesnei šeimai, padidinkite ingredientų kiekį. Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.