Kai lauke atšąla ir ore tvyro šlapių lapų kvapas, pats laikas paprastiems rudens desertams, kurie sušildys jūsų namus ir širdį. Persimonai, šie minkšti oranžiniai vaisiai, yra tikras rudens skanėstas – saldūs, kreminiai ir pilni vitaminų. Jei namuose turite prinokusių persimonų, laukiančių, kol bus sunaudoti, šis pyragas yra puikus būdas įnešti rudens kvapą į savo virtuvę.
Reikalingi ingredientai
- 3 prinokę persimonai
- 100 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 2 kiaušiniai
- 200 gramų miltų
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis muskato riešuto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- Žiupsnelis druskos
- 100 gramų maltų graikinių riešutų

Paruošimo procesas
Paruoškite persimonus – nulupkite juos ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Jei jie labai minkšti, galite juos tiesiog sutrinti šakute arba rankiniu trintuvu.
Ištirpinkite sviestą ir medų – ištirpinkite sviestą nedideliame puode, sudėkite medų ir supilkite ant persimonų tyrės.
Sudėkite likusius ingredientus – įmuškite kiaušinius, tada palaipsniui suberkite miltus, kepimo sodą, cinamoną, muskato riešutą, druską ir galiausiai graikinius riešutus. Maišykite, kol gausite vientisą, tirštą tešlą.
Kepimas – supilkite mišinį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 175 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 60 minučių, kol paviršiuje susidarys auksinės rudos spalvos plutelė.
Patiekimas – pyragą galite patiekti šiltą su kaušeliu vanilinių ledų, apšlakstytą klevų sirupu arba medumi – tikram rudens saldumui.
Patarimas ilgesniam malonumui
Dar ryškesniam skoniui į mišinį galite įdėti smulkiai supjaustytų džiovintų figų, razinų arba juodojo šokolado gabalėlių. Pyragas išlieka sultingas net kitą dieną, todėl galite jį paruošti iš anksto saldžiam rytui su kava ar arbata.
Šis paprastas ir skanus pyragas puikiai tinka rudens vakarams su šeima ar draugais. Persimonai suteikia desertui unikalų skonį ir natūralų saldumą, todėl nereikia pridėti daug cukraus. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės rudens skoniu.

