Petražolės ilgai išliks šviežios, tačiau jas laikant reikėtų žinoti kelis svarbius dalykus – tereikia skirti šiek tiek dėmesio, ir žolelės bus kaip naujos kelis mėnesius.
Šeimininkės dalijasi veiksmingu būdu, kaip ilgai išlaikyti petražoles šviežias
Visi žino, kad petražolės yra gana gležnas augalas, kurio galiojimo laikas trumpas ir kurį reikia greitai suvartoti. Parduotuvėse šią žolelę dažniausiai galite pamatyti ryšeliais atviruose šaldytuvuose arba sandariai uždarytuose plastikiniuose maišeliuose, tačiau namuose petražoles reikia laikyti kitaip.
Efektyviausias variantas yra laikyti petražoles inde su vandeniu. Vanduo patenka į stiebus per vandens indus – ksilemą – ir kyla aukštyn link lapų, taip išsaugodamas žaliosios masės drėgmę. Jums reikės stiklainio, į kurį reikia įpilti nedidelį kiekį vandens (2,5 cm) ir įstatyti petražoles taip, kad vandenyje būtų tik stiebai, o ne patys lapai. Tokį stiklainį su žolelėmis reikia laikyti šaldytuve, reguliariai keičiant vandenį – kas 2–3 dienas.
Yra ir kitas žolelių laikymo būdas. Tam reikės drėgno popierinio rankšluosčio ir sandaraus indo. Petražolės turi būti suvyniotos į drėgną rankšluostį, tada sudėtos į daugkartinio naudojimo plastikinį maišelį arba sandarų indą ir laikomos šaldytuve. Tačiau svarbu būti atsargiems ir vengti per didelės drėgmės, nes tai gali sukelti pelėsių susidarymą, dėl ko petražolės pradės gesti.
Būtinai kas dvi dienas tikrinkite petražolių būklę, prireikus sudrėkinkite rankšluostį ir pašalinkite pageltusius bei sugedusius lapus. Tinkamai prižiūrint, jūsų petražolės kuo ilgiau išliks šviežios, neprarasdamos aromato, spalvos ir skonio. Kad žalumynai išsilaikytų ilgiau nei du mėnesius, rekomenduojama juos laikyti specialiame inde su vandeniu arba reguliariai keisti drėgnus rankšluosčius.