Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pirmiausia apkepu aliejuje, o tada pridedu dar vieną ingredientą: mano vyras sako, kad niekada nėra valgęs nieko skanesnio

Maisto kepimas su sviestu
2 min. skaitymo

Jei kepsite patiekalus svieste, jie bus skanesni ir aromatingesni nei aliejuje. Yra tik viena problema – sviestas greitai dega. Tačiau iš šios keblios situacijos yra išeitis.

Kodėl reikia kepti aliejuje su sviestu

Patyrę virėjai jums pasakys, kad nepatartina kepti patiekalų vien svieste. Šie riebalai pradeda degti esant 150 laipsnių temperatūrai. Taigi, jei ilgai kepsite ant didelės ugnies, galite viską sugadinti.

Sviestas paruduos ir suteiks produktams nemalonų pridegintos skonį. Kad patiekalas būtų tikrai skanus ir aromatingas, patartina sumaišyti 2 rūšių riebalus – aliejų ir sviestą.

Šiuo atveju degimo temperatūra padidės iki 200–250 laipsnių, todėl niekas tikrai nesudegs. Šis derinys naudingas ir ekonominiu požiūriu – aliejaus ir sviesto mišinys patiekalą padarys pigesnį, nes augaliniai riebalai yra pigesni.

Kaip teisingai kepti aliejuje su sviestu

Dvigubas derinys teigiamai paveiks patiekalų skonį. Pavyzdžiui, kotletai, šniceliai ir kepsniai įgaus apetitą žadinančią plutelę. Kiaušinių mėgėjai įvertins traškius baltymo kraštus ir skystą trynį. Kepsnys įgaus įdomų karamelės atspalvį.

Turėkite omenyje, kad sviestas neturėtų ilgai būti keptuvėje. Todėl pirmiausia kepkite maistą aliejuje, o sviestą įdėkite paskutiniame kepimo etape, kad patiekalai įgautų malonų skonį.

Kepimui galite naudoti bet kokį aliejų. Tiks saulėgrąžų, alyvuogių arba rapsų aliejus. Svarbiausia, kad jis būtų rafinuotas ir turėtų aukštą rūkimo temperatūrą. Paprastai augaliniai ir gyvūniniai riebalai naudojami santykiu 1:1, tačiau tai priklauso nuo patiekalo rūšies.

Jei kepimo metu aliejus pradeda rūkti, nedelsdami sumažinkite kaitrą arba įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus. Taip galite gaminti ne tik mėsos patiekalus ir kiaušinius, bet ir daržoves, netgi kepti blynus ar blynelius.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.