Šie subtilūs blyneliai apelsinų padaže, įkvėpti prancūziško klasikinio „Crêpes Suzette”, yra tikra gomurio puota, kurioje dera subtilus pyragėlis su išskirtine citrusinių vaisių nata. Jie puikiai tinka tiek kaip rafinuotas desertas, tiek kaip unikalus popietės kavos priedas. Jų aromatingas aromatas ir skonis kiekvieną kąsnį pavers gryno malonumo akimirka.
Blynai dažnai patiekiami su uogiene, ir tai aš prisimenu iš savo vaikystės. Bet aš mėgstu šiek tiek pašėlti, ypač savaitgaliais. Mano vaikams labai patinka, kai gaminu versiją su apelsinų padažu.
Šie yra geriausi: tobulai saldūs, tačiau sodrūs, skonis nepamirštamas. Kiekvienas kąsnis – tarsi kulinarinė patirtis geriausiame prancūzų restorane.
Blyneliai apelsinų padaže – ingredientų sąrašas
Blynai:
- 180 ml pieno
- 120 ml gazuoto vandens
- 120 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- ½ arbatinio šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
Padažas:
- 180 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 120 g sviesto
- 100 g cukraus
- 80 ml apelsinų likerio
- 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos apelsino žievelės
Blyneliai apelsinų padaže – receptas
Paruoškite blynus: Dubenyje sumaišykite pieną, vandenį ir kiaušinius. Įpilkite ištirpinto sviesto, cukraus, apelsino žievelės ir druskos. Maišykite, kol viskas susijungs, maždaug 15 sekundžių.
Palaipsniui suberkite miltus, nuolat maišydami, kol susijungs. Leiskite tešlai pastovėti kambario temperatūroje apie 20 minučių.
Po to įkaitinkite keptuvę ir supilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstydami ją ant paviršiaus. Kepkite blynus po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės.
Iškepusius blynus sluoksniais dėkite ant lėkštės.
Paruoškite padažą: Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies užvirinkite apelsinų sultis, žievelę, sviestą ir cukrų.
Retkarčiais pamaišykite. Sumažinkite kaitrą ir įmaišykite likerį. Troškinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sumažinkite kaitrą iki minimumo.
Surinkite blynus: Sulenkite blynus į ketvirtainius ir sudėkite juos į apelsinų padažą. Kepkite ant silpnos ugnies, nemaišydami, apie 3 minutes.
Blynelius su apelsinų padažu patiekite nedelsdami, užpildami papildomu padažu.