Šiandien siūlau naujo, orkaitėje nekepamo obuolių pyrago receptą pavadinimu „Kaimiškas“ – minkštas, aromatingas ir labai skanus. Užtrunka vos 5 minutes (plius paruošimas) – ir skanūs pusryčiai jau ant stalo!
Sudedamosios dalys:
- 1 kiaušinis
- 100 g cukraus (apie 7 šaukštai)
- Žiupsnelis druskos
- 150 g jogurto arba kefyro
- 30 g sviesto (arba 2 šaukštai augalinio aliejaus)
- 200 g miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 didelis obuolys (apie 250 g)
(26 cm skersmens keptuvė)
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite kiaušinį, druską, cukrų ir jogurtą (arba kefyrą). Gerai išmaišykite, kad cukrus ir druska visiškai ištirptų.
- Įpilkite ištirpinto sviesto arba aliejaus ir dar kartą išmaišykite.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių. Jei norite, galite įberti šiek tiek aguonų sėklų.
- Obuolį supjaustykite gabalėliais, sudėkite į tešlą ir švelniai išmaišykite.
- Keptuvę gerai ištepkite aliejumi (patikimumui galima pabarstyti manų kruopomis) ir uždenkite pergamentiniu popieriumi.
- Supilkite tešlą, tolygiai paskleiskite ir kepkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu: apie 15 minučių iš vienos pusės, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės.
Pyragas gaunasi labai minkštas, purus, su sultingais obuolių gabalėliais ir gražia auksine plutele. Skanaus!