Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Puiku ir paprasta! „Kaimiškas“ obuolių pyragas keptuvėje, be orkaitės, per 5 minutes

Gardus obuolių pyragas
1 min. skaitymo

Šiandien siūlau naujo, orkaitėje nekepamo obuolių pyrago receptą pavadinimu „Kaimiškas“ – minkštas, aromatingas ir labai skanus. Užtrunka vos 5 minutes (plius paruošimas) – ir skanūs pusryčiai jau ant stalo!

Sudedamosios dalys:

  • 1 kiaušinis
  • 100 g cukraus (apie 7 šaukštai)
  • Žiupsnelis druskos
  • 150 g jogurto arba kefyro
  • 30 g sviesto (arba 2 šaukštai augalinio aliejaus)
  • 200 g miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 didelis obuolys (apie 250 g)
    (26 cm skersmens keptuvė)

Gardus obuolių pyragas 2

Paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, druską, cukrų ir jogurtą (arba kefyrą). Gerai išmaišykite, kad cukrus ir druska visiškai ištirptų.
  2. Įpilkite ištirpinto sviesto arba aliejaus ir dar kartą išmaišykite.
  3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių. Jei norite, galite įberti šiek tiek aguonų sėklų.
  4. Obuolį supjaustykite gabalėliais, sudėkite į tešlą ir švelniai išmaišykite.
  5. Keptuvę gerai ištepkite aliejumi (patikimumui galima pabarstyti manų kruopomis) ir uždenkite pergamentiniu popieriumi.
  6. Supilkite tešlą, tolygiai paskleiskite ir kepkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu: apie 15 minučių iš vienos pusės, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės.

Gardus obuolių pyragas 3

Pyragas gaunasi labai minkštas, purus, su sultingais obuolių gabalėliais ir gražia auksine plutele. Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.