Paprasta tešla iš kefyro, miltų ir sodos – ir kelios minutės ant keptuvės. Šie blynai išeina purūs, kvepia ir dingsta akimirksniu, todėl daugelis jų kepa net tris partijas iš karto.
Jei ieškote tobulo blynų recepto puikiems pusryčiams, tai jis. Blynai gaunasi purūs, kvapnūs, sotūs ir be perteklinio aliejaus, todėl verta receptą užsirašyti.
Kefyro likučiai – tobulam patiekalui
Kiekvienas šaldytuve yra turėjęs produktų likučių, kurių nesinori išmesti, bet nežinote, ką su jais daryti. Kefyras – vienas iš tokių produktų. Iš jo galima iškepti stebėtinai skanius blynus pusryčiams. Jokių kiaušinių, jokio vargo, bet lengva tekstūra, kurią sunku pamiršti. Blynai kyla patys, tarsi geros nuotaikos, ir ne dėl sudėtingų kulinarinių triukų.
Temperatūra – sėkmės raktas
Svarbiausias dalykas – tinkama kefyro temperatūra. Jis neturėtų būti šaltas, o kambario temperatūros. Šiltas kefyras aktyviau reaguoja su soda, ir tai leidžia tešlai „atgyti”. Jei naudosite šaltą produktą, blynai gausis tankūs, kaip blyneliai, o ne purūs pagalvėlės.
Kas reikalinga
- Kefyras – 250 ml
- Miltai – maždaug 200–220 g (atsižvelgiant į norimo tešlos storio)
- 2 šaukštai cukraus
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- Žiupsnelis druskos
- Aliejus kepimui

Kaip paruošti
Tešlos minkymas labai paprastas: supilkite kefyrą į dubenį ir nedelsdami įberkite sodą, palaukite, kol įvyks reakcija. Tada suberkite cukrų ir druską. Palaipsniui, maišydami šaukštu, suberkite miltus. Tešla turi būti tiršta, kaip grietinė – ne skysta, bet ir ne per kieta. Jei tešla per tiršta, blynai nepakils; jei per skysta, jie tiesiog pasklis po keptuvę.
Keptuvę reikia gerai įkaitinti, bet neperkaitinti, kad blynai nesudegtų išorėje, o viduje liktų žali. Geriausia juos kepti ant vidutinės ugnies po dangčiu, kad tolygiai pakiltų, o paviršius liktų minkštas. Kai apačia paruduos, apverskite ir leiskite antrai pusei iškepti be dangčio.
Patiekite su grietine, uogiene arba medumi ir mėgaukitės. Nepaisant paprastumo, šie blynai dingsta taip greitai, kad daugelis jų kepa po kelias partijas iš karto – vos spėja atvėsti ant lėkštės.

